دوره مجازی کلام انقلابی موسسه فرهنگ و تمدن توحیدی

IMG_20230127_201912_343

دوره مجازی کلام انقلابی با تدریس استاد فلاح شیروانی به صورت رایگان برگزار می شود.

 

 

مرحله مقدماتی دوره مجازی کلام انقلابی در قالب ۱۵ جلسه کلاس آفلاین و ۵ جلسه مباحثه هفتگی آنلاین به صورت رایگان و همراه با اعطای گواهی پایان دوره برگزار می شود.

 

علاقه مندان به شرکت در این دوره به منظور انجام ثبت نام می توانند به نشانی ذیل مراجعه کنند (در این کلیپ استاد فلاح شیروانی درمورد ضرورت و مزایای شرکت در دوره توضیحاتی ارائه می فرمایند):
https://survey.porsline.ir/s/hrxJOZA

مشاهده کلیپ معرفی دوره توسط استاد فلاح شیروانی :
https://eitaa.com/majazikalam/۴۳

 

 

جهت اطلاع از آخرین اخبار و اطلاعیه های دوره و عضویت در کانال دوره مجازی کلام انقلابی می توانید از طریق لینک زیر اقدام کنید :
https://eitaa.com/majazikalam

معرفی دوره مجازی کلام انقلابی

تعریف دوره

کلام را نباید بخش معارفی دین و دانشی دانست که صرفاً به دفاع از اعتقادات دینی می‌پردازد. کلام علم پشتیبانی از زندگی دینی است؛ برای زیست دینی باید طعام و خوراک اعتقادی متناسب آن آماده شود که هر آن در سوخت و ساز حیات به کار می آید. متکلم به یک پدیده اجتماعی به نام «اندیشه دینی مردم» (عقاید امّت) نگاه می کند و می‌داند که این ذهن جمعی هویت جمعی آن ها را شکل می‌دهد، پس اقدام به ذهن‌پروری می کند. در واقع کار کلام پخت و پز عقاید دینی است، لذا متکلم معمار اجتماعی در ساحت معرفت است.

اگر علم کلام پشتیبان زندگی انقلابی قرار گرفت به آن «کلام انقلابی» می گوییم. کلام انقلابی نوعی کلام جدید است که مسألۀ مهمش تغذیۀ زیست بلند ارج انقلابی است. در این دوره با محوریت آثار معماران انقلاب اسلامی که برای پشتیبانی اعتقادی از انقلاب اسلامی پدید آمده‌اند، به ارائه کلام انقلابی خواهیم پرداخت.

مراحل دوره

این دوره با هدف آشنایی با حقیقت انقلاب و نظام سلطه، تفاوت دانش و اندیشه، الزامات پرچمداری و عنوان کلام انقلابی طراحی شده است. مخاطبین در این دوره 15 جلسه با سرفصل های زیر را می گذرانند:

1.  جریان تاریخی انبیاء الهی و در امتداد این جریان بودن انقلاب اسلام

2.  حقیقت انقلاب اسلامی (بندگی گسترده الهی)

3.  سخن نو داشتن انقلاب و رقم خوردن عصر جدیدی توسط انقلاب (عصر امام خمینی)

4.  توصیف راهبردی وضعیت فعلی جهان و صدای زمین خوردن تمدن غرب (پیچ تاریخی)

5.  جایگاه ایران در این پیچ تاریخی

6.  اندیشه پشتیبان انقلاب اسلامی (خلأ تئوریک انقلاب اسلامی / نیاز نظری نهضت / ضرورت دانش / ضرورت اندیشه / مکتب امام اندیشه ای که باعث پیروزی شد)

7.  الزامات پرچمداری / مثلث شناخت و آگاهی (اندیشه – میدان – فرمان)

8.  عنوان کلام انقلابی

 

 

در این مرحله کتاب «روح توحید نفی عبودیت غیر خدا» اثر امام خامنه ای (مد ظله) تدریس می‌شود. این کتاب در سال 1356 در پاسخ به سؤال یک دانشجو که «اعتقاد به توحید، عملاً چه نقشی در زندگی انسان دارد؟» نوشته شده است، و در همان سال در کنار چند مقالۀ دیگر با نام «دیدگاه توحیدی» چاپ شده است.

در این اثر چند دغدغه محتوایی دنبال می‌شود:

•  اسلام همان تعلیم توحید است (همة گزاره‌های اسلام پرتو توحید است)؛ / 

•  تعلیمات اسلامی نظام‌مند و متماسك است؛

•  تعلیمات اسلام و نگاه توحیدی كاربردی، عینیت‌گرا و مؤثر است؛

•  نگاه توحیدی به مبارزه‌خیزی و برانگیختن پلشتی‌های جامعه علیه خود شناخته می‌شود؛

این اثر در واقع یک طرح برای نظام اندیشه اسلامی در صفحات مختصر (کمتر از 20 صفحه) ارائه می‌دهد و به عنوان بخشی از ضلع اندیشه در زیر بحث اندیشه توحیدی ارائه می‌گردد.

در این دوره دو سرفصل اندیشه اجتماعی با محوریت بحث مردم سالاری دینی و کتاب مقام مردم؛ و اندیشه راهبردی با مبحث فرایند تحقق اهداف انقلاب اسلامی نیز ارائه می شود تا ضلع اندیشه تکمیل گردد.

  

در این دوره نیز، دو ضلع دیگر مثلث شناخت و اگاهی، یعنی میدان و فرمان ارائه خواهد شد. بحث میدان در سه گام 1. تطورات انقلاب اسلامی 2. هندسه تهدیدهای راهبردی انقلاب و 3. ضرورتهای راهبردی انقلاب ارائه می‌گردد؛ و ضلع فرمان نیز در سه گام 1. تحلیلهای راهبردی رهبر 2. طرح راهبردی رهبری و 3. تحلیل عملکردهای راهبردی رهبری ارائه می‌شود.