علم و معرفت

#یادداشت
#مشخصات_اسلام

#حامد_خواجه
#یادداشت_114
#جلسه_330

جلسه امروز به سمت علم و معرفت رفت. یک جمله‌ی کلیدی جلسه امروز این بود که تمام طراحی‌های اسلام برای معرفت است، برای علم است. امّا این علم و معرفت کدام علم است؟ آیا با این بینشی که ما نسبت به علم داریم می‌توانیم به علم حقیقی برسیم؟ بینشی که حتی به علوم حقیقی هم دانش‌محور نگاه می‌کند و اصلا وارای آن را نمی‌تونیم تصور کنیم!

قطعا آن علمی که مدنظر است با تصور ما از علم متفاوت است؛ اگر نیم نگاهی به کافی شریف داشته باشیم در همان اوایل که کتاب فضل علم با توصیفاتی از علم روبرو می‌شویم که اصل قابل درک نیست که این دانش و علمی که ما به آن باور داریم این چنین توصیف شود.
آن چه علمی است که طلب آن را فرضة دانسته اند بر تمام مسلمانان؟ و یا اینکه طلب علم را کمال دین خوانده‌اند و یا جایی که علما را ورثه‌ی انبیا می‌شمارند و … این کدام علم است؟
آیا این تصوری که از دانش داریم را می‌توان متصف به این صفات کرد؟ اگر باب ثواب عالم و متعلم را مروری کنیم متوجه می‌شویم که این مقام و منزلت برای این تصوری که ما از علم داریم بسیار بزرگ‌تر و بیشتر است و بینش و باورمان را نسبت به علم باید تغییر دهیم و البته کار دشواری است اینکه بخواهیم آنچه در دوران طولانی در ذهن‌ما به عنوان علم رسوخ کرده است را تغییر دهیم و اول قدم آن است که علم حقیقی را بفهمیم و واقعا تصویر درستی از علم داشته باشیم که وقتی گفته می‌شود العلم نور، این برای مان قابل فهم باشد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها