راهبردنگاری وحدت
#یادداشت
#روح_توحید_نفی_عبودیت_غیر_خدا
#ارزیابی_ادعای_توحید
#اندیشه_پشتیبان_وحدت
#علی_اکبرنژاد
#یادداشت_16 (بخش ۱)
#جلسه_163
#جلسه_168
#جلسه_171
#نشست_پنجم
🤝راهبردنگاری وحدت2⃣
🔰یکی از راهبردهای مهم در مقوله وحدت، توجه به #فصل_اخیر_هویتی جوامع است. طبعا افراد در ذیل هر جامعهی انسانی که تعلقات، دلبستگیها و اشتراکاتی را با یکدیگر حس میکنند، از یک فصل اخیر هویتی برخوردار هستند که آنها را از دیگر جوامع و گروههای هم عرض متمایز میسازد.
🔸 هر دو فرد یا گروهی، اگر در فصل اخیر هویتی خود به اشتراک نرسند، اتحاد آنها با یکدیگر و حرکت جمعیشان به سمت یک آرمان مشترک، سخت غیر ممکن مینماید.
مثلا اگر جامعهای فصل اخیر هویتی خود را جوهرهی نژادی و خونی در نظر گرفته باشد، امکان ندارد که با دیگر نژادهایی که تفاوتهای خونی با آنها دارد، به وحدت حقیقی برسند. مگر آنکه با راهبردهایی مانند ازدواج میان قومی یا خلق دشمن مشترک و… ، درصدد درمان این گسست اجتماعی برآمده و وحدتِ میان گروهی را برقرار سازند.
یا اینکه اگر “حوزه” فصل اخیر هویتی خود را برخی انگارههای سنتی خود (درس، لباس خاص، تلمذ، سیادت، حجرهنشینی و…) در نظر بگیرد، به نظر میرسد امکان برقراری اتحاد واقعی با هیچ گروه و قشر دیگری نخواهد داشت. نه دانشگاه، نه مردم و نه حاکمیت…!
🔸در مسئله تعامل ما با اهل سنت و #جهان_اسلام نیز همین است. اگر جامعه شیعی ایران، فصل اخیر هویتی خود را انگارههای فرقهای خود دیده باشد، وحدت با اهل سنت و جهان اسلام به یک شوخی بیشتر مینماید تا یک رشد مهم تمدنی!
نه آنها رفتار ناخالص و موذیانهی(!) ما را قبول میکنند و نه ما افقی را برای همکاری و تعامل سازنده با ایشان مطمح نظرمان خواهد بود… مگر آنکه در نهایت امر با یک تهدید و احساس خطر و فشار حاکمیت و رهبری، چند صباحی سخن از وحدت بگوییم و در عین حال با لبخندهای تصنعیمان، خلوص انقلابی را قی نماییم!!!
خیر… فهمی که مکتب امام نسبت به مسئله وحدت دارد، با آنچه ما و برخی نخبگان متوهم و فرقه گرای ما اتخاذ کردهاند فرسنگها فاصله دارد…
🔻ما در جمهوری اسلامی این هفته را، یعنی از دوازدهم تا هفدهم [ربیعالاوّل] را، به عنوان #هفتهی-وحدت نامگذاری کردهایم. این یک نامگذاری محض نیست، یک حرکت سیاسی و تاکتیکی هم نیست؛ این یک اعتقاد و ایمان قلبی است. جمهوری اسلامی به معنای واقعی کلمه معتقد به لزوم اتّحاد امّت اسلامی است. این [کار] سابقه هم دارد… این یک اعتقاد است، یک اعتقاد قلبی و عمیق است. بعضیها تصوّر میکنند یا وانمود میکنند که این یک تاکتیک سیاسی است؛ نه، این جور نیست؛ این یک ایمان قلبی است؛ معتقدیم به این و معتقدیم که خدای متعال این را از ما خواسته است.
(امام خامنهای؛ 1398/08/24بیانات در دیدار مسئولان نظام و میهمانان کنفرانس وحدت اسلامى)
🔸ما و اهل سنت خیلی سریع باید به یک اشتراک هویتی و تمدنی واحد برسیم. اگر این اتفاق بزرگ و مبارک هرچه سریعتر محقق نشود، با چهرهای که دولت غرب زده کنونی از ج.ا.ا در نگاه جهان اسلام تخریب کرده، در آیندهای نزدیک با چالشهای فراوانی مواجه خواهیم شد که تیغ تمدنی ما را علیه استکبار جهانی کند میسازد و سرعت ما را به سمت تمدن اسلامی کندتر…
🔸در اینجا به شدت به الهیاتی فرامذهبی بلکه فرادینی نیازمندیم که الهام بخش و اندیشهساز بوده و ادبیات مشترک ما با جبهه مستضعفین را تولید کرده و زمینه ساز یک حرکت موثر جهانی علیه کفر نهادینه شده توسط جهان مدرن شویم.
🔸اما به نظر میرسد که این فصل اخیر هویتی همان باشد که در جلسات گذشته بدان پرداختیم… هویت انقلابی!
یعنی ما باید به سرعت تقریرهایی از انقلاب ارائه دهیم که خلق یک هویت ناب انقلابی کند و فطرت انسانی را با آن گره بزند نه تمایزات دینی، خونی و ظاهری را. هرچند آنقدر دامنه انقلابیگری وسعت دارد که به راحتی فطرتهای سالم انسانی را در آغوش گرفته و به سرعت علیه کفر و طاغوت جهانی بسیج کند و در مسیر معماری حیات نوین الهی و سبک زندگی دینی قرار دهد.
☘️قلْ يَا أَهْلَ الْكِتَابِ تَعَالَوْا إِلَىٰ كَلِمَةٍ سَوَاءٍ بَيْنَنَا وَبَيْنَكُمْ أَلَّا نَعْبُدَ إِلَّا اللَّهَ وَلَا نُشْرِكَ بِهِ شَيْئًا وَلَا يَتَّخِذَ بَعْضُنَا بَعْضًا أَرْبَابًا مِنْ دُونِ اللَّهِ ۚ فَإِنْ تَوَلَّوْا فَقُولُوا اشْهَدُوا بِأَنَّا مُسْلِمُونَ [سوره آل عمران : 64]