☑️ #معرف_یادداشت: چرا باید یادداشت بدهیم؟ 1️⃣
#یادداشت
#روح_توحید_نفی_عبودیت_غیر_خدا
#معیار_ارزیابی_ادعای_توحید
#عقیل_رضانسب
#یادداشت_83
#جلسه_180
💠 الکتابة من الایمان!
☑️ #معرف_یادداشت: چرا باید یادداشت بدهیم؟ 1️⃣
🔺 #حلقه_اندیشه_کلامی بعد از یک دوره تلاش برای اجرای تعهداتی که پایش امضا شده بود و وارد کلاس شده بودیم ولی تعهدات را انجام نمی دادیم به این نتیجه رسید که تعهدات را گام بندی کند، گام اول را تثبیت حضور گذاشت و بحمدالله خوب بود، گام دوم را تثبیت یادداشت گذاشته است و امیدواریم که در انتهای این گام همه 30 نفر جزو تثبیت شدگان باشند و از کسی خداحافظی نکنیم! روز اول گام #تثبیت_یادداشت علی رغم اینکه موضوع جلسه درباره تعهد یادداشت بود و توقع نمی رفت کسی یادداشت بنویسد؛ خیلی خوب شروع شد و تعداد یادداشت ها زیا بود.
🔺امیدوارم که همه ما با همین شور و بیشتر از این ها ظاهر بشویم و با یادداشت نویسی حلقه را پر رونق کنیم، و بدانیم که نوشتن یادداشت تعهد ما در ورود به این کلاس است، لذا اگر یادداشت می نویسیم داریم به تعهدمان به جمع مؤمنین عمل می کنیم؛ مخصوصا اینکه یک مجموعه ای که مدعی است این چیزی که ما را به آن دعوت کرده است یک سازه است که اگر خوب اجرا شود می تواند جمعی را برای نیازهای نظری نهضت اسلامی آماده کند!
🔺پس نوشتن یادداشت بارک الله ندارد؛ نوشتن یادداشت یعنی عمل به تعهدی که شرط ورود من به حلقه بوده است! حالا فکر کنید ننوشتن یادداشت چی دارد! 😉
🔺 یک زاویه ورود جدی به یادداشت دادن، این است که من متعهد به این کار هستم و عهد کردم که این کار را می کنم و بعد وارد شدم؛ لذا آیات و روایات زیر را در زمینه وفای به عهد مرور کنیم:
❇️ علامت ایمان
🔺 قدْ أَفْلَحَ اَلْمُؤْمِنُونَ ﴿المؤمنون، 1﴾ … jتا مي رسد به آیه 8 که می گوید
وَ الَّذِینَ هُمْ لِاَماناتِهِمْ وَ عَهْدِهِمْ راعُونَ؛ مؤمنون آیه 8
در سوره مبارکه المعارج آیه 32 همین آیه دقیقا تکرار شده؛ منتها آنجا صفت مصلین است مصلین هم انسان هایی هستند که از ذیل هلوع (حریص و کم طاقت!) خارج شدند.
❇️ وفای به عهد از بِرّ
🔺 ليْسَ اَلْبِرَّ أَنْ تُوَلُّوا وُجُوهَكُمْ قِبَلَ اَلْمَشْرِقِ وَ اَلْمَغْرِبِ وَ لٰكِنَّ اَلْبِرَّ مَنْ آمَنَ بِاللّٰهِ وَ اَلْيَوْمِ اَلْآخِرِ وَ اَلْمَلاٰئِكَةِ وَ اَلْكِتٰابِ وَ اَلنَّبِيِّينَ وَ آتَى اَلْمٰالَ عَلىٰ حُبِّهِ ذَوِي اَلْقُرْبىٰ وَ اَلْيَتٰامىٰ وَ اَلْمَسٰاكِينَ وَ اِبْنَ اَلسَّبِيلِ وَ اَلسّٰائِلِينَ وَ فِي اَلرِّقٰابِ وَ أَقٰامَ اَلصَّلاٰةَ وَ آتَى اَلزَّكٰاةَ وَ اَلْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ إِذٰا عٰاهَدُوا وَ اَلصّٰابِرِينَ فِي اَلْبَأْسٰاءِ وَ اَلضَّرّٰاءِ وَ حِينَ اَلْبَأْسِ أُولٰئِكَ اَلَّذِينَ صَدَقُوا وَ أُولٰئِكَ هُمُ اَلْمُتَّقُونَ ﴿البقرة، 177﴾
❇️ چند روایت قابل تأمل!
🔺 قال رسول الله (صلى الله عليه وآله): من کان یؤمن بالله و الیوم الاخر فلیف اذا وعد / اصول کافی، ج۲، ص۳۶۴، حدیث ۲.
🔺 قال امیرالمؤمنین علیه السلام: ان الوفاء بالعهد من علامات اهل الدین / سفینة البحار، ج۲، ص۶۷۵.
🔹 بقيه روايات را هم روم نشد بیارم به آدرس زیر مراجعه شود: كافي (ط – دار الحديث)، ج4، ص: 97
.