آیا آرمان #تمدن_سازی با برگزیدن #اقدام_راهبردی سازگار است؟

#یادداشت
#روح_توحید_نفی_عبودیت_غیر_خدا
#درگیری_شعار_توحید_با_استکبار
#عقیل_رضانسب
#یادداشت_۱۱۳ (بخش اول)
#جلسه_۲۰۲

💠 آیا آرمان #تمدن_سازی با برگزیدن #اقدام_راهبردی سازگار است؟

☑️ #معرف_یادداشت: در ادامه بحث #امتداد_امروزین_توحید که دو گفتمان #هویت و #پیشرفت به عنوان امتداهای امروزین توحید مطرح شد، اینجا بحث #گفتمان_منتخب برای وضعیت امروز انقلاب مطرح شد و از اینجا وارد بحث #روش_تعیین_گفتمان شدیم. در این بحث نیز تعیین #اقدام_راهبردی و #پوشش_گفتمانی دو بحث مهمی بودند که مطرح شد؛ سؤالی که نسبت به برگزیدن یک اقدام راهبردی که با آن اقدام می شود صحنه انقلاب را به پیش برد، پیش می آید این است که وقتی شما آرمان تمدن سازی را به عنوان هدف غایی انقلاب مطرح کردید که یک آرمان گسترده است در تمام ابعاد حیات انسانی، آیا انتخاب یک اقدام راهبردی خاص توان حرکت ما در مسیر تمدن سازی را دارد؟

🔺 حضرت آیت الله خامنه ای بارها #تمدن_اسلامی را به عنوان هدف انقلاب مطرح فرمودند، معروف ترين و مهم ترين سخنراني رهبري که اولین بار بحث تبیین مراحل انقلاب به ۵ مرحله بوده است (۱. انقلاب ۲. نظام ۳. دولت ۴. جامعه ۵. تمدن) سال ۷۹ در دیدار با کارگزاران نظام بوده است؛ این دیدار #فوق_العاده ست؛ ده ها بار باید آن را بخوانیم! این دیدار خود خود خوراک حلقه اندیشه کلامی است.
ttps://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=3039
🔺 در بیانیه گام دوم انقلاب و بعدا در دیدار ۱ خرداد ۹۸ با دانشجوها که شرحی بر بیانه بود نیز صراحتا تمدن اسلامی را به عنوان غایت انقلاب مطرح فرمودند:
🏷 تنها انقلابی است که یک چلّه‌ی پُرافتخار را بدون خیانت به آرمانهایش پشت سر نهاده و در برابر همه‌ی وسوسه‌هایی که غیرقابل مقاومت به نظر میرسیدند، از کرامت خود و اصالت شعارهایش صیانت کرده و اینک وارد دوّمین مرحله‌ی خودسازی و جامعه‌پردازی و تمّدن‌سازی شده ‌است. (بیانیه گام دوم)
🏷 دهه‌های آینده دهه‌های شما است و شمایید که باید کارآزموده و پُرانگیزه از انقلاب خود حراست کنید و آن را هرچه بیشتر به آرمان بزرگش که ایجاد تمدّن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (ارواحنا فداه) است، نزدیک کنید. (بیانیه گام دوم)
🏷 یک عنصر دیگری که لازم است برای این حرکت، این است که این حرکت باید یک جهت‌گیری مشخّصی داشته باشد؛ یک جهت‌گیری منطقی و قابل قبول، که در حرکت عمومی ملّت ایران که ما داریم پیشنهاد می‌کنیم و مطرح میکنیم، این جهت‌گیری، جهت‌گیری به سمت جامعه‌ی اسلامی یا تمدّن اسلامی است؛ یعنی میخواهیم برویم به سمت تشکیل یک جامعه‌ی اسلامی؛ و حرکت عمومی، ما را باید به اینجا و در نهایت به یک تمدّن پیشرفته‌ی اسلامی برساند. (دیدار ۱ خرداد ۹۸ با دانشجویان)

🔺 مواردی که ایشان تمدن اسلامی را غایت انقلاب معرفی می کند بسیار زیاد هستند و این ها فقط شواهدی از آن موارد بود.

🔺 تمدن اسلامی را به دو معنا می شود گرفت؛ یک معنا به صورت حاصل مصدری است یعنی آن چیزی که در غایت حرکت اسلامی به آنجا منتهی می شود؛ یکی هم به معنا است که تمدن اسلامی یعنی نقطه ای که در آن تمام نرم افزارهای حیات انسانی در همه ابعاد فردی و اجتماعی آن اسلامی شده است؛ هر چند که می توان دومی را معنای اولی نیز گرفت یعنی بگوییم این دومی دارد آن نقطه ای که اگر به آن برسیم تمدن اسلامی محقق شده است را معنا می کند.
🔺 می توان اینچنین هم گفت که تمدن اسلامی خود یک حاصل مصدر نهایی است، و تعریف دومی که بیان شد در واقع تعریف تمدن نیست تعریف تمدن سازی است؛ به هر حال هر چه باشد برای رسیدن به تمدن اسلامی (که به این مسیر حرکت کردن و رفتن تا به تمدن اسلامی رسیدن #پیشرفت می گوییم) نیاز است که حیات انسانی با همه ابعاد و ریزه کاری هایش دارای نرم افزارهای اسلامی شده و آن نرم افزارها برود و جاری بشود و حیات فردی و اجتماعی انسان مبتنی بر آن نرم افزارها باشد (غیر از طراحی، اجرا هم شود)

🔺 با این مقدمات سؤال پیش می آید وقتی غایت شما رسیدن به این نقطه است و حرکتی هم که می خواهید شروع کنید سلوک در طریق تمدن سازی است، شما به همه چیز نیاز دارید و لذاست که نمی توانید نقاط تأکیدی یا یک نقطه تأکید پیدا کنید و با صرفاً تأکید روی آن این حیات پیچیده و پر مؤلفه اسلامی را رقم بزنید؛
🔺 آقا به معنای واقعی کلمه یک #رهبر_تمدنی است، رهبری که حیات پر مؤلفه و پیچیده ایران اسلامی امروز را می شناسد و به لوازم رهبری چنین جامعه ای نیز پایبند است؛ لذا ست که هر جا می رویم هر کسی برای تأیید خود یک جمله از آقا دارد؛ طنزش این است که در راه آهن نوشته بودند «من با قطار سفر می کنم. امام خامنه ای»؛ رهبری که جامعه متمدنی مثل جامعه ایرانی که دارای #هویت_شیعی است و تربیت اهل بیتی قرن ها این مردم را آماده کرده است؛ را رهبری می کند و آگاهانه هدف این انقلاب را تمدن اسلامی می داند معلوم است که دنبال این است که طوری راهبری کند که هم حیات انسان اسلامی در این مدرنیته که به معنای حقیقی کلمه #عصر_ظلمت است، گم نشود و هم طوری عاقلانه و مدبرانه صحنه های مختلف را به پیش ببرد تا بستر برای تولید نظریه های اسلامی در زمینه های مختلف حیات انسانی تولید شود و هم مبتنی بر این نظریه ها، نرم افزارهایی طراحی شود و این نرم افزارها و طرح ها به مرحله اجرا در بیاید.
🔺 #رهبر_تمدنی همه عرصه های جامعه را می خواهد، همه ابعاد زندگی پیچیده اجتماعی انسان را الهی می خواهد؛ به همین دلیل این سؤال جدی را ایجاد می کند که آیا #الگوی_حل_مسئله به این شکل که یک #اقدام_راهبردی انتخاب شود که تأکید بر آن هست که حیات انسانی را ویرایش می کند و جامعه را به حرکت در می آورد؛ الگوی صحیحی است؟

🔺 ان شاء الله در یادداشت دیگری به پاسخ به این پرسشی که در این یادداشت هم سعی کردم خوب پخت و پز بشود و هم سعی کردم یک طرف که نفی نیاز به اقدام راهبردی بود را تقویت کنم؛ خواهم پرداخت.
.

۰ ۰ رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
۰ نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها