سخن از هویت بخشی است یا زنده کردن و اثاره‌ی هویت؟

#یادداشت

#حامد_خواجه
#یادداشت_42
#جلسه_218

⁉️سخن از هویت بخشی است یا زنده کردن و اثاره‌ی هویت؟

⭕️وقتی می‌گوییم اثاره‌ي هویت، یعنی هویتی را که دفن شده است قرار است زنده کنیم. در اینجا دارایی مطرح است که از آن غفلت شده است و این غفلت سبب مدفون شدن آن هویت و شخصیت شده است. در واقع این هویت جزء دارایی هاست و به خاطر نارسایی‌های اندیشه‌ای متوجه آن نیستیم. بنابراین وقتی سخن از هویت جدید و نو می‌شود، منظور آن نیست که چیزی به دارایی‌ها اضافه شود، این هویت مدفون که باید اثاره شود، خود جزء دارایی‌هاست.

❓همچنین قبل از این مقام می‌توان سوالی مطرح کرد که اساسا هویت بخشی امکان دارد؟ یعنی هویت افزودنی هست یا نه هویت باید زنده شود؟ به عبارت دیگر هویت‌ها قابل تغییر هستند؟ یا آنکه هویتی که هست را تنها می‌توان زنده کرد و یا سلب کرد، دیگر قابل تغییر نیست؟

⭕️گمان نگارنده بر آن است که هویت قابل تغییر نیست و ما تنها با بی‌هویتی و اثاره‌ی هویت مواجه هستیم. و اگر بتوانیم این بحث هویت را با مبحث فطرت پیوند بزنیم، می‌توان ادعا کرد هویت همگانی است. یعنی اگر فطرت انسانی را نکشته باشیم، می‌توانیم یک هویت مشترک داشته باشیم.

💡لذا وقتی چند ضمیمه به هویت می‌زنیم، مثل ایرانی یا اسلامی یا انقلابی، می‌توان آن را در حصه‌ی خاصی تعمیم داد. مثلا هویت اسلامی – انقلابی را می‌توان در جامعه انقلابی به صورت همگانی احیا و اثاره کرد.
🌺

0 0 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها