واقعا موسسات افکار سنجی چقدر قدرت تحلیل رفتار جامعه‌ی ایران را دارند

#یادداشت
#روح_توحید_نفی_عبودیت_غیر_خدا
#امتداد_امروزین_توحید
#عقل_مدنی
#علی_اکبرنژاد
#جلسه_224
#یادداشت_41

🔰واقعا موسسات افکار سنجی چقدر قدرت تحلیل رفتار جامعه‌ی ایران را دارند⁉️

🔹در حال حاضر بخش عمده‌ای از علوم اجتماعی آکادمیک ما مشتمل است بر روش‌های سنجش افکار، تمایلات یا آرمان‌های کل یا بخشی از جامعه، تا تحلیلی کلان نسبت به مولفه‌های شخصیتی جامعه‌ی هدف را، به فرد یا نهاد تصمیم‌ساز و سیاست‌گذار ارائه نموده، تا منطبق بر آن داده‌ها بهترین تصمیم یا سیاست اتخاذ گردد.

🔹اما به نظرم #عقل_مدنی چیزی فراتر از این جنس تحلیل‌های سطحی و روبنایی است. این تحلیل‌ها شاید توان پشتیبانی از نظرگاه عقل مدنی را داشته باشد یا خیر… به هر حال گره زدن #عقل_مدنی به صرف نتایج موسسات افکارسنجی به احتمال زیاد بسیار رهزن و نارسا خواهد بود.

🖋اما ما از نظرسنجی‌های مرسوم موسسات پژوهشی در حوزه جامعه‌شناسی و افکارسنجی چه انتظاری داریم؟
🖋آیا در تحلیل نبض تفکری جامعه، برخورداری از بهترین ابزارها و مدرن‌ترین روش‌های افکارسنجی راهگشا خواهد بود؟
🖋آیا چالش حوزه در عدم برداشت مناسب از اتمسفر حاکم بر جامعه و در دست نداشتن نبض تفکر جامعه و نیازهای آینده‌ی آن و… با مجهز شدن به ابزارآلات مرسوم در حوزه افکارسنجی قابل حل است؟
🖋و یا اساسا شناسایی شخصیت جامعه ریشه در علوم بنیادینی در فضای هستی‌شناسی، معرفت‌شناسی و یا انسان‌شناسی دارد که حوزه یا از آن‌ها محروم است و یا همچون آب زلالی در کوزه‌ی کتابخانه‌ها ریخته و گرد جهان می‌گردد؟!

💡با توجه به اینکه نتایج اندیشکده‌ها و موسسات افکارسنجی داخلی یا خارجی در بسیاری از مواقع نارسایی خود را بارها و بارها در تحلیل رفتار جوامع -به خصوص جامعه به‌پاخاسته ایران- اثبات کرده‌اند، به نظر می‌رسد آینده از آن گروهی است که دقیق‌ترین و جامع‌ترین مدل را برای شناخت #عقل_مدنی یا ذهن فعال جامعه ارائه داده و به کار گیرد.

💪حوزه‌ی امروز به جهت برخورداری‌های فلسفی‌اش احتمالا بتواند دست برتر خود را در این میدان آشکار سازد.

✅اما به شرط خودآگاهی و فرهیختگی…!

 

📌حوزه‏ها و روحانیت باید #نبض_تفكر و #نیاز_آینده_جامعه را همیشه در دست خود داشته باشند و همواره چند قدم جلوتر از حوادث، #مهیای_عكس‌العمل_مناسب باشند. چه بسا شیوه‏های رایج اداره امور مردم در سال‌های آینده تغییر كند و جوامع بشری برای حل مشكلات خود به مسائل جدید اسلام نیاز پیدا كند. علمای بزرگوار اسلام از #هم‌اكنون باید برای این موضوع فكری كنند.
(فرازی از منشور روحانیت)

0 0 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها