دکتر عماد آبشناس:
#یادداشت
#روح_توحید_نفی_عبودیت_غیر_خدا
#توحید_از_دیدگاه_خط_مشی_اجتماعی
#مصطفی_امیدی
#یادداشت_35
#جلسه_230
#بررسی_نقاط_مثبت_دیدار_پاپ_و_آیت_الله_سیستانی
به این دو دیدگاه نسبت به این سفر نگاه کنید
دکتر عماد آبشناس:
شاید برخی ندانند اما در بسیاری از کشورهای عربی تا قبل از انقلاب اسلامی شیعیان جزو مردمان درجه دو و یا سه به شمار می آمدند بدیهی است موفقیت ها و درخشش جمهوری اسلامی و حمایت آن از شیعیان منطقه برای اینکه جایگاه خود را به دست آورند اصلی ترین دلیل به حساب می آید که امروزه رهبر کاتولیک های جهان حاضر می شود چند هزار کیلومتر را سفر کند تا با مرجع تقلید شیعیان عراق آیت الله العظمی سیستانی ملاقات کند.
چون تازه آنها متوجه شده اند که اقتدار کجا است و دست کی است
رادیو فردا:
تا زمانی که جمهوری اسلامی با اتهامهای سیاسی و امنیتی فضا را برای فعالیت پیروان ادیان و مذاهب گوناگون محدود میکند و واتیکان را که مهمترین نهاد مذهبی در جهان است با همین اتهامها از خود دور میکند، طبیعی است که زمینه برای سفر رهبر کاتولیکهای جهان به ایران فراهم نشود.
درباره سفر اخیر پاپ به عراق تحلیل های گوناگونی به وجود آمد تحلیل هایی که گاها به شدت متناقض یا در تقابل با یکدیگر بود که این نقطه نظرات هرکدام به دلیل پیشینه های فکری و انگیزه های نویسندگان این متون به بخش خاصی از سفر پرداخته اند و نتیجه ای که دلخواه خود بود از آن گرفته اند.
مثلا گروهی علت این سفر را علم کردن حوزه ی نجف در مقابل قم خواندند و گروهی تقابل مرجعیت و ولایت،
گروهی قسمت هایی از این دیدار مثل عدم بدرقه آیت الله سیستانی تا درب منزل را بعنوان نشانه ای از اقتدار بزرگ کردند و گروهی عدم رعایت پروتکل های بهداشتی را بزرگ کردند و…
سعی ما در این یادداشت بر شمردن نقاط قوت و مثبت این دیدار است از همین رو به ذکر نکاتی چند اشاره خواهیم کرد:
1. تغییر ذهنیت جهان نسبت به تشیع:
باتوجه به جامعه آماری 425 میلیون نفری مسیحیان کاتولیک و ساختارهای دینی آنها(مثل:عصمت پاپ و نگاه مرکز گرای کاتولیک ها) این دیدار میتواند نقطه عطفی در تغییر نگرش مسیحیان کاتولیک و به طبع آنها تغییر نگرش بخش اعظمی از سایر مردم جهان نسبت به تشیع (مذهبی که در رسانه ها با خشونت و قمه زنی به جهان معرفی شده نه با محبت و همدلی) باشد.
2. ساده زیستی مرجعیت تشیع:
ساده زیستی مرجعیت تشیع می تواند مدلی از سبک زندگی دینی را به دنیا معرفی کند مدلی که دین دست آویز چپاول اموال مردم نیست و رهبران دینی خود کمترین بهره از لذایذ مادی را خواهند برد ضمن اینکه حتی زمینه مقایسه بین سبک زندگی رهبران ادیان مختلف را نیز فراهم می کند.
3. نمایش همزیستی مسالمت آمیز مسلمانان و مسیحیان :
یکی دیگر از بخشهای مورد اشاره در صحبت های این دیدار اهمیت و تاکید بر همزیستی مسالمت آمیز پیروان این ادیان در عراق بود و این به نفی هجمه های رسانه ای علیه مسلمانان کمک شایانی خواهد کرد
تصویری که رسانه ها از کشور های اسلامی ساخته اند تصویر مکانی نا امن براز بروز عقاید متفاوت از اسلام در این کشور هاست و جالب تر اینکه غرب را نماد آزادی عقیده میخوانند!!!
تاکید مرجعیت شیعی بر حفظ امنیت مسیحیان خط بطلانی بر این فضا سازی ها میتواند باشد.
4.تضعیف اسرائیل:
برخلاف تصور رایج با کار رسانه ای دقیق میتوان از این سفر بر علیه منافع اسرائیل بهره برداری کرد
در دنیا اسرائیل به عنوان قومی ضعیف و مظلوم شناخته میشود قومی که <<هولوکاستش>> دلیلی بر نفی وجود خدا در بین فلاسفه و نویسندگان غربی است
ملتی که از حداقل ها برخوردار نیستند و حق زندگی مسالمت آمیزشان!!! هم توسط مسلمانان رعایت نمی شود
در این شرایط کشور عراق با پراکندگی جمعیتی ادیان و مذاهب مختلف همانند لبنان میتوانند الگویی مناسب از همزیستی مسالمت آمیز بین ادیان و مذاهب گوناگون باشند و این سوال را در ذهن مخاطب ایجاد کنند که پس چرا اسرائیلیان نمیتوانند اینگونه بین مسلمانان زندگی کنند؟
به نظر بنده این دیدار جدای از اهداف بانیان آن میتواند دست آوردهای مهمی هم برای جبهه ی حق داشته باشد البته به شرط هوشمندی و استفاده حداکثری از نقاط قوت آن نه برجسته سازی نقاط ضعف آن