دو نگاه در اداره کشور نه صرفاً دو نگاه در اقتصاد
#يادداشت
#مقام_مردم
#عقيل_رضانسب
#يادداشت_169
#جلسه_266
💠 دو نگاه در اداره کشور نه صرفاً دو نگاه در اقتصاد
🔺مقام معظم رهبری در سخنرانی 1 فروردین 94 از #دو_نگاه_در_پیشبرد_اقتصاد نام بردند که یکی بر استفاده از ظرفیتهای درون کشور و مردم تأکید می کند و یکی بر استفاده از کمک بیرون از مرزها؛ ولی واقعیت این است که این دو نگاه صرفاً دو نگاه در پیشبرد اقتصاد کشور نیستند، بلکه دو نگاه در اداره کشور هستند.
🔺کسانی که قائل به استفاده از کمک بیرون مرزها برای پیشبرد اقتصاد هستند، قائل به کمک بیرون از مرزها برای پیشبرد سیاست، فرهنگ و سایر بخش های حیات اجتماعی ما هستند.
🔺رضا صالحی امیری یکی از چهره های این جریان می گوید:
🏷 «ما در هشت سال گذشته در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام یک تیم بودیم که با آقای روحانی همکاری داشتیم و لیدر این جریان نیز آقای روحانی بود؛ در این هشت سال بحث و جدل و گفتوگوی متعددی در خصوص اینکه اعتدال چیست و در عرصه قدرت و دولت باید چه مشیای داشته باشد انجام شد. ما آن را «مکتب نیاوران» نامگذاری کردیم، این تفکر اصل تعامل با دنیا را به عنوان یک استراتژی قطعی پذیرفته و معتقد بود مسایل بینالمللی در سایه تعامل حل خواهد شد نه تنازع»
www.dinonline.com/3703 / اخذ شده از کتاب گفتم اعتماد نکنید ص 82
🔺یا محمود سریع القلم می نویسد:
🏷 «در دنیا لفظ و مفهوم و تعبیری به نام استقلال اصلا نداریم. استقلال تعبیری است که در دهه 1950 میلادی کشورهای آفریقاییبرای دوره استعمارزدایی استفاده کردند. مفهومی بود که موثر افتاد و در کسب حاکمیت ملی برای ایران در دوران پس از انقلاب اسلامی مفید بود، اما امروزه لغت استقلال کاربرد ندارد.»
عقلانیت و آینده توسعه یافتگی ایران ص 288 / برگرفته از کتاب گفتم اعتماد نکنید ص 83
🔺یا حسن روحانی در کنفرانس اقتصاد ایران می گوید:
🏷 «در کشور ما سال ها و دهه هاست که اقتصاد به سیاست یارانه می دهد. یک دهه این رابطه را به عکس کنیم، از سیاست خارجی به اقتصاد یارانه بدهیم و ببینیم مردم، زندگی، معیشت و اشتغال جوانهایشان چگونه خواهد شد؟»
persident.ir/83621 / برگرفته از کتاب گفتم اعتماد نکنید ص 86
🔺همانطور که علاوه بر بیان در عمل این جریان روشن است، برای پیشرفت و یا به اصطلاح خودشان توسعه قائل به هضم شدن در اقتصاد و فرهنگ جهانی هستند.
🔺آقای محمود سریع القلم می گوید:
🏷 «اگر کشور میان پایه و در حال توسعه ای تصمیم به پیوستن به فرایند جهانی شدن بگیرد، نباید به دنبال استقلال اقتصادی باشد. بلکه باید اقتصاد خود را با تاروپود اقتصاد جهانی به ویژه اقتصاد غرب پیوند زند.»
از مکتب نیاوران تا کابینه توسعه گرا، رضا سراج، ص 55 (نقل از کتاب گفتم اعتماد نکنیدص 83)
🔺هم او در جای دیگری می گوید:
🏷 «عامل تعیین کننده، جایگزینی یک نسل جدید به جانی نسل فعلی مدیریت در ایران خواهد بود، این ها نسل غیر فلسفی و غیرایدئولوژیک هستند … دنبال عدالت در سطح جهان نیستند و …»
از مکتب نیاوران تا دولت توسعه گرا، ص 154
🔺و جمله کلیدی این فضا را چنین بیان می کند:
🏷 «یکی از دلایلی که نه تنها ایران بلکه کل منطقه خاورمیانه مشکل توسعه یافتگی دارد این است که در این منطقه، #هویت_فرهنگی_قوی وجود دارد که آمادگی #ادغام_با_فرهنگ_جهانی را ندارد … اگر یک فرهنگ بلند مدت و با ثبات بوده و با فرهنگ جهانی سنخیت نداشته باشد و از سویی با هارمونی اجتماعی اش هماهنگ نباشد، مانع توسعه می شود.»
عقلانیت و آینده توسعه یافتگی ایران، ص 288 (نقل از گفتم اعتماد نکنید ص 86)
❇️ این دو نگاهی که حضرت آقا برای پیشبرد اقتصاد کشور اشاره فرمودند، همانطور که خود ایشان هم در سخنرانی های دیگر مقداری از سطح اقتصاد توسعه دادند، صرفاً دو دیدگاه در پیشبرد اقتصاد کشور نیست، بلکه ٫دوـدیدگاهـدرـادارهـکشور است؛ یک دیدگاه معتقد به تکیه توان داخلی در همه عرصه های اجتماعی است و یک دیدگاه معتقد به هضم شدن در تمدن غرب و تعامل با جامعه جهانی که از نظر آن ها یعنی آمریکا و چند کشور اروپایی است، ولو به حذف استقلال و هضم شدن فرهنگی در ارزش های غربی باشد.
🔺ما دعواهایمان را همیشه در سطح سیاسی بازی و این چه گفت و آن چه گفت تنزل دادیم، همیشه این جریان کل جبهه انقلاب را با بازی های سیاسی که طراحی کرده مشغول کرده است؛ دعوای اصلی ما با این جریان بر سر نگاه کلانی است که در اداره کشور وجود دارد، باید دعوا را در این سطح بالا بیاوریم، باید مردم را مخیر به انتخاب یکی از این دو دیدگاه در اداره کشور کرد؛ نه اینکه چون همیشه مشغول سیاسی بازی های این ها هستیم، دم انتخابات هم با دوگانه های مسخره ای که مردم را می ترساند و گسل های اجتماعی را تحریک می کند، رأی مردم را بگیرند بدون اینکه نظر واقعی مردم برای حاکمیت یکی از این دو نگاه بر کشور معلوم شده باشد.