سؤالاتی در مورد مردم بنیاد بودن اقتصاد مقاومتی!

#يادداشت
#مقام_مردم
#عقيل_رضانسب
#يادداشت_172
#جلسه_268

💠 سؤالاتی در مورد مردم بنیاد بودن اقتصاد مقاومتی!

1️⃣ اقتصاد مردم بنیاد یعنی چه؟ چگونه می توان اقتصاد را مردمی کرد؟ چالش های ورود مردم در اقتصاد چیست و راهکار حل این چالش ها چه چیزی است؟
🔺 مثلاً اگر سرمایه ها خُرد شود و دست همه مردم باشد اولا امکان کارهای بزرگ اقتصادی پایین می آید چون نیاز به تجمیع سرمایه دارد ثانیاً باز هم در نهایت با سازوکارهایی سرمایه داران این سرمایه های خُرد را به نفع خود جمع خواهند کرد چون مردم قدرت و امکان نظارت بر سرمایه های تجمیع شده را ندارند.
🔺یا یکی دیگر از چالش ها خصوصی سازی است، خصوصی سازی نیاز به سرمایه های بزرگ دارد که معمولا سرمایه داران بزرگ وارد عرصه می شوند؛ اگر خصوصی سازی راهی برای مردمی سازی بوده است، اینجا هم که اتفاقی نیفتاده است.

🔺 یا یک راهکار دیگر بورس است که مردم سهام دار شرکت ها باشند، اینجا هم در واقع سر مردم کلاه می رود و مردم به عنوان سهامداران جزء و خُرد امکان نظارت بر کارخانه ها و واحدهای تولیدی را نخواهند داشت؛ و معمولا عده ای سرمایه دار که درصد بالایی از سهام را توانستند بخرند، تعیین کننده هیئت مدیره و … می شوند که همین باعث رانت خواری هم در ورودی به کارخانه و هم در محصولات آن می شود؛ شرکت های اقماری مربوط به این افراد و خانواده ها و دوستان آن ها به قیمت زیاد مواد اولیه می فروشند و به قیمت ناچیز محصولات را می خرند! حالا پاداش های هیئت مدیره هم به کنار!

2️⃣ با این همه رانت و امتیازهای متعددی که هر کاری هم بکنی وجود دارد (حداقلش رانت ها و امتیازهای اطلاعاتی است) چه تصوری از امکان حضور مردم در اقتصاد مقاومتی به نحو عمده و پر تعداد وجود دارد؟

3️⃣ اینکه تأکید رهبری در این سال ها به این است که اقتصاد مقاومتی هم مردمی است و هم درون نگر، توجه به درون وقتی که الگوهای روشنی نداشته باشد، مردم نمی توانند این سخن را فهم و به تبع آن اعتماد کنند. ما چه الگوهای روشنی برای تاکید بر نیروی داخلی کشور و نقش آفرینی مردم در اقتصاد مقاومتی داریم؟

4️⃣ نظام ارزشی اسلام با تاکید بر مفاهیمی چون زهد و اقتصاد در معیشت و ساده زیستی و … جامعه حزب اللهی را از ورود جدی در اقتصاد باز داشته است و اگر هم کسی وارد می شود آنجا حس معنوی ندارد.

5️⃣ جنگ تمام عیار اقتصادی که آقا مطرح کرده است در سطوح بسیار کلان وراهبردی اتفاق می افتد، ورود مردمی در این سطوح چطوری متصور است؟

6️⃣ حوزه علمیه به عنوان نهاد دین چه نقشی در مردم بنیاد کردن اقتصاد مقاومتی می تواند داشته باشد؟

7️⃣ نقش دولت ها و حاکمیت در اقتصاد مقاومتی که بناست بنیاد مردمی داشته باشد چیست؟ آیا دادن نقش های عمده و کلان باعث نمی شود که با رانت هایی که ایجاد می شود، مانع نقش آفرینی مردمی در اقتصاد شود؟

8️⃣ سیاست های کلی ابلاغی اقتصاد مقاومتی چقدر روی زمین می تواند اقتصاد را جا به جا کند که این همه رهبری روی آن ها تأکید ویژه دارند و تقریباً سخنشان این است که راه حل تمام مشکلات کشور این است که سیاست های اقتصاد مقاومتی اجرا شود، اگر اجرا شود همه مسائل اقتصادی ما حل می شود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها