ابهام در معنای مردمی بودن اقتصاد عامل کندی حرکت به سمت آن!
#يادداشت
#مقام_مردم
#عقيل_رضانسب
#يادداشت_173
#جلسه_270
💠 ابهام در معنای مردمی بودن اقتصاد عامل کندی حرکت به سمت آن!
🔺 وقتی که سخن از اقتصاد مقاومتی به میان می آوریم و یکی از مؤلفه های معنایی آن را مردم بنیان بودن آن هم به معنای حضور، سرمایه و اراده مردم می دانیم؛ باید ایده مشخصی برای مردمی کردن اقتصاد داشته باشیم.
🔺 زمانی که نخبگان ما توان تصویر مطلوب از این مطلوبیت را ندارند، حرکت حاکمیت به سمت تحقق این امر کند پیش می رود؛ وقتی ایده های عملیاتی و شدنی توسط نخبگان ارائه نمی شود حاکمیت در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی گیج می زند.
🔺 اینکه اشتغال ایجاد کنیم، در اشتغال هم بخش خصوصی سهم مهمی داشته باشد و مردم هم بتوانند در فرایندهای مدیریتی دخالت کنند حرف های کلی خوبی است، باید روی زمین بیاید و تا زمانی که نخبگان ما کلی گویی می کنند، حاکمان ما هم همان مسیری که نظام کارشناسی غربی در جلوی پایشان قرار داده است را می روند.
🔺 اتفاقاً حاکمیت آمد و این فهم نخبگانی در خصوصی سازی را اجرا کند که سرکنجبین صفرا فزود، عملاً سرمایه های ملی دولتی را عده ای رانتخوار و سرمایه دار زالو صفت مکیدند و یک آب هم روش! کارگر بیچاره هم مجبور است بدون امنیت شغلی با حداقل های حقوق و دستمزد کار کند؛ کمی به فضاهایی که خصوصی شده و به دست پیمانکار سپرده سر بزنیم، این بدبخت شدن کارگر را ملاحظه می کنیم.
🔺 دخالت مردمی در فرایند مدیریتی نیز یک شعار خوشگل روی هوا است؛ مردم با سرمایه های خُرد در فرایند تعیین تصمیم گیران مؤثر نیستند و این سرمایه های کلان هستند که مدیران و تصمیم گیران اداره یک عرصه سرمایه گذاری را تعیین می کنند و همان ها هستند که با چمبره زدن شرکت های خانوادگی خود بر ورودی و خروجی آن عرصه اقتصادی همه سرمایه های مردمی را می خورند و یک آب هم روش!
🔺 شعار رفع انحصار هم قشنگ است، اما آن چیزی که تا الان دیده شده، این است که اژدهای هفت سر سرمایه داری و سرمایه داران بلد هستند که حتی این شعارها را چطور به نفع خود مصادره کنند و به اسم رفع انحصار، انحصاری این دفعه با ریش و یقه سفیدی برای خود رقم بزنند.
❇️ تا نخبگان ما کلی گو هستند، حاکمیت گیج است و سرمایه داران نیز با قوت بیشتری مشغول چاپیدن و در شیشه کردن خون مردم!
.