شعار حماسه سیاسی حماسه اقتصادی
#یادداشت
#مقام_مردم
#حامد_خواجه
#یادداشت_72
#جلسه_273
حضرت آقا در سال ۹۲ شعار حماسه سیاسی حماسه اقتصادی را برای سال انتخاب کردند. همانگونه که حماسه سیاسی وابسطه به مردم و حضور مردم در صحنه است، حماسه اقتصادی نیز تماما در گرو حضور مردم و قیام مردم است. باید مردم به میدان بیایند تا حماسهای در اقتصاد رقم بخورد. حماسه بدون مردم معنا نمیدهد.
در اقتصاد مردمی هم وقتی میگوییم به هم رساندن عوامل مردمی و برداشتن فاصلههای بین مردم در زمینههای اقتصادی، این یعنی همان حضور مردم در کف میدان. یعنی خود مردم باید برای خودشان، برای اقتصادشان قیام کنند. مردم هیچ اعانه و کمکی نمیخواهند حتی پشتیبانی مالی و دیگر شتیبانیها هم نیازی نیست. اگر قصد رشد اقتصادی مردم را دارید، کافی است فاصلهها را برطرف کنید و عوامل مردمی را به یک دیگر نزدیک کنید. مثال خیلی خوبی که آقای دکتر ایزدخواه در همان کلیپ بیان میکنند که با نزدیک کردن عوامل، از هیچ چیز رونق اقتصادی برای دو طرف پدید آورده میشد؛ آنجایی بود که ضایعات خرما را به کارخانهی شیره خرما برسانند. در واقع آنچه را میخواستند دور بریزند، منبع درآمد شد و مشکل مواد اولیه آن کارخانه شیره سازی هم حل شد. اکثر مشکلات اقتصادی را میتوان با این نزدیک کردنها حل کرد. و مهم آن است که کسبکارهای خرد برپا باشند و بمانند.
این جنس نگاهها بایدبرپایه نظریه اجتماعی مردم سالاری باشد؛ مردم سالاری دینی. باید مردم سالاری آن قدر در عمق اندیشه ما خوب جا گرفته باشد که اصلا نتوانیم به غیر از مردم نگاه داشته باشیم و اصلا نخواهیم نگاهی به نخبهها بکنیم، حال در بحث اقتصاد اگر مردم سالاری در اندیشه ما جای نگرفته باشد، کسی که دارایی بیشتری دارد مورد توجه قرار میگیرد و هنگامی هم که بخواهیم رونق اقتصادی پدید بیاوریم و حتی وقتی بخواهیم وضع اقتصادی مردم را هم رونق بدهیم، توجهمان به افراد برخوردار میشود. در حالی که کار از دست مردم بر میآید ولا غیر.
إِنَّ اللَّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَومٍ حَتّى یُغَیِّروا ما بِأَنفُسِهِم؛ مگر نه این است که ما قايل به توحید افعالی هستیم و اعتقاد داریم که رونق اقتصادی را هم خدا باید رقم بزند؟🌺