اراده
#یادداشت
#مشخصات_اسلام
#حامد_خواجه
#یادداشت_110
#جلسه_323
خیلی ممنون از برادر خانی بابت این جنس دغدغهها و اینکه باعث شد ایده یادداشت امروزم را پیدا کنم.
بحث اراده که در انتهای یادداشت به آن اشارهکردید، قابل توجه است این چند روز که صوت نهایه استاد امینینژاد را گوش میدهم، به بحث کیفیات نفسانی و بحث اراده رسیده است.
اراده مبدا علمی دارد و قبل از اراده، تصور و تصدیق لازم است. ابتدا باید به خوبی شی تصور شود و بعد از آن خود را هم شناخت و در مرحله بعد به تصدیق فایده شیء نیاز است و بعد از آن باید نیاز به آن فایده را بداند و نداشتن آن مطلوبیت را در خود ببیند و در مرحله بعد باید بداند که توانایی داشتن و کسب کردن این مطلوبیت را دارد. در اینجا بسته علمی تکمیل میشود و باید بعد از آن شوق شکل گیرد و انبعاث به وجود آید تا اراده برای انجام فعل ایجاد شود و در نهایت قوه عامله فعل را انجام دهد.
این مراحل را میتوان در عدم ارادهی ما به انجام دادن تعهدها هم تطبیق داد. البته مشکل تنها فقط در اراده نیست، عوامل دیگر هم هستند که در کنار هم دیگر باعث رقم خوردن این اتفاق شده است؛ به عنوان مثال سبکزندگیها و بیبرنامهگی ها و …
از آنجایی که نباید زمان یادداشت نوشتن از ۳۰ دقیقه بیشتر شود و استاد امروز هم بر این امر تاکید کرند، دیگر تطبیق دادن مراحل کلی اراده را انجام نمیدهم به امید آنکه یکی از دوستان در یادداشت خود به آن بپردازد و یا اینکه هر یک از دوستان بر خود تطبیق دهند.