کلام انقلابی مسیر پیش روی حوزه برای تحول
حوزه اگر متحول نشود یا نابود میشود و یا منزوی، چراکه حوزه ریشه در مردم دارد و بقاءش به بقاء مردم و بقاء دین مردم است و مادامیکه حوزه به نیازهای زیست مومنانه ی مردم پاسخی ندهد موجبات انزوا و نابودی خودش را فرآهم آورده است.
و کلام انقلابی تنها مسیر پیش روی حوزه ای است که میخواهد مسیر تحول را آغاز کند؛ تا بتواند انقلابی باشد و انقلاب را در میادین فکری و تمدنی و ساخت زیست مومنانه همراهی کند.
چرا تنها مسیر تحول حوزه، کلام انقلابی است؟
چون در ساختارهای مردمی تحولات بزرگ و عمیق از لایه های زیرین آغاز میشود و کم کم به لایه های بالادستی سرایت میکند.
با این بیان، تحول در حوزه از مسیر شکل گیری مطالبه گری مردمی و سپس تحول در طلاب آغاز میشود و تحول در طلاب بمعنی تحول در اندیشه طلاب است و رسالت کلام انقلابی هم تغییر و ساخت اندیشه ی نخبگان و طلاب است.
کلام انقلابی با تزریق مکتب امام به ساحت اندیشه ی حوزویان، طلاب را بواسطه ی سوالات و مسأله ها و دغدغه هایی که از مردم و زندگی مردم گرفته اند به جان منابع شریعت و عالم واقع و عینیت خارجی می اندازد تا قرآن و عالم تجربه و واقع را به نطق دربیاورند و پاسخ نیازهای جامعه ی دینی را استخراج کنند.
کلام انقلابی روی حیاتی ترین عنصر پشتیبان حرکت و تحول، یعنی اندیشه و ذهن متمرکز شده است اما نه ذهن انتزاعی بریده از میدان، بلکه ذهنی که رو به سوی میدان دارد و هویت اندیشکده ای بر هویت علمی اش غالب است.