مسئله قیام لله
#یادداشت
#روح_توحید_نفی_عبودیت_غیر_خدا
#توحید_از_دیدگاه_خط_مشی_اجتماعی
#عقیل_رضانسب
#یادداشت_14
#جلسه_116
🌐 #باز_هم_مسئله_قیام_لله
🔺 در این بخشی که با عنوان «توحید از دیدگاه خط و مشی اجتماعی» آمده است، چون مصنف یک هدف کلی در این جزوه دارد آن هم این است که نشان بدهد که باور به توحید به عنوان مهم ترین و محوری ترین باور اسلام، باور مؤثر است نه یک باوری ذهنی و بی اثر؛
🔺 نشان بدهد که توحید به عنوان کلیدی ترین باور اسلام می تواند طوری تقریر شود که در فرد و جامعه حرکت و قیام ایجاد بکند؛
💠 باز در گزاره های اجتماعی گزینش و انتخابی کرده است که ناظر به این غایت باشد؛ گزاره هایی که توحید را به آن معنا دیدن می تواند باعث ایجاد حرکت اجتماعی شود، می تواند باعث ایجاد قیام اجتماعی و تغییرات اساسی اجتماعی شود.
1️⃣ قانون گذاری
🔺 در یک حرکت اجتماعی بعد از اینکه از مقطع انقلاب بگذرد، مسئله قانون خیلی کلیدی می شود؛ اینکه بر اساس چه قانونی و چه عقلانیت تقنینی ریل گذاری بشود تا جامعه بر آن ریل ها حرکت بکند، خیلی مهم است.
🔺 قانون کلیدی ترین پدیده در شکل دادن به یک جامعه است.
🔺 آیا اندیشه توحیدی برای قانون گذاری حرفی دارد؟ آیا این کلیدی ترین و محوری ترین باور اسلامی حرفی برای این عنصر مهم اجتماعی دارد؟
2️⃣ حاکم
🔺 عنصر مهم و کلیدی دیگر در زندگی اجتماعی این است که حاکم باید چه کسی باشد، چه کسی حق حاکمیت دارد و این مشروعیت را از کجا می گیرد؟
🔺 اینکه حاکم چه کسی باشد در سرنوشت و سعادت جوامع بسیار مؤثر است.
🔺 آیا از توحید می شود برای اینکه حاکمان جامعه چه کسانی باشند چیزی به دست آورد؟
3️⃣ مالکیت
🔺 یکی از عناصر قوام بخش و شاید یکی از مهم ترین عناصر قوام بخش به حیات اجتماعی بحث مال و پول است!
🔺 دیدگاه اساسی شما در مورد مالکیت چیست؟ چه نگاهی به روابط مالی در جامعه دارید؟ جامعه انسانی دارای یک نوع حیات اجتماعی است که کوچکترین خدمات اجتماعی هم به عنوان حق مالی تعریف و به رسمیت شناخته شده است؛ آیا توحید برای این بحث مهم اجتماعی توصیه ای کلیدی و اندیشه ای بنیادین و جهت دهنده دارد؟
4️⃣ بهره مندی از نعم
🔺 بحث مهم و جدی اجتماعی بعدی این است که این فرصت ها و امکانات به چه نحو باید بین افراد جامعه تقسیم شود؟ چه معیاری برای بهره مندی انسان ها از مواهب اجتماعی وجود دارد؟
🔺 آیا اینجا توحید سخنی برای نحوه تقسیم مواهب اجتماعی در یک جامعه دارد؟
.