اسلام حقیقی؛ تنها راه رسیدن به سعادت اخروی و آرامش و کمال دنیوی است
#یادداشت
#روح_توحید_نفی_عبودیت_غیر_خدا
#توحید_از_دیدگاه_خط_مشی_اجتماعی
#مرتضی_قربانی
#یادداشت_1
#جلسه_121
بسم الله الرحمن الرحیم
اسلام حقیقی؛ تنها راه رسیدن به سعادت اخروی و آرامش و کمال دنیوی است. زیرا فقط خالق و پدیدآورندهی چیزی میتواند نحوهی صحیح استفاده و برخورد با آن را بیان کند و این به دلیل احاطه و شناخت کامل خالق بر ماهیت و کارآیی آن شی است. برای مثال فقط مخترع یک گوشی موبایل میتواند روش صحیح استفاده از ابزارها و برنامههای آن را آموزش دهد. اوست که میداند این گوشی چه ظرفیتها و قابلیتهایی دارد و چه چیزهایی موجب ضعف عملکرد یا خرابی آن است. بدین جهت است که امروزه معمولا همراه لوازم برقی و… یک دفترچهی راهنما گذاشته میشود.
خداوند متعال که خالق ماسوی است، دین را روش زندگی و راه رسیدن به کمال و رشد قرار داده است. زیرا اوست که می داند انسان و تمامی مخلوقات با چه چیزهایی سازگاری و ناسازگاری دارند و اینکه انسان در برابر خالق خود باید چه رویکردی داشته باشد و اینکه چگونه باید با خودش و مخلوقات دیگر در حالات و عرصههای مختلف تعامل و تقابل داشته باشد.
همان طور که اگر از یک گوشی موبایل طبق راهنمای آن استفاده نشود، اسراف و احتکار ظرفیتهای آن در نتیجه خرابی آن پدید میآید؛ اگر انسان طبق دین حقیقی زندگی نکند در دنیا مبتلا به مشکلات فردی و اجتماعی از حیث روحی و جسمی میشود. نتیجهی همهی این گرفتاریها عدم آرامش و آسایش و بیماری است که از همهی اینها میتوان به خسران دنیوی تعبیر کرد که نتیجهی خسران دنیوی، خسران اخروی است. زیرا انسان اگر روشی را انتخاب کند که حتی نتواند زندگی دنیایی و هفتاد سالهی او را آباد کند چگونه میتواند او را به سعادت اخروی رساند.
خداوند متعال به عنوان خالق هستی و ماسوی، راه و رسم زندگی و بندگی را از طریق وحی که همان قرآن و سنت است بیان فرموده است.
بنابراین پیروی از وحی به عنوان تنها راه رشد و جهت دهی کمالات ضرورت دارد و انسان برای شناخت خودش و وظایفش در عرصههای مختلف محتاج به وحی است.
به عبارت دیگر انسان اعم از مرد و زن برای شناخت ماهیت و نقشهای خود و اینکه چه کارهایی موجب رشد و بالندگی و چه کارهایی موجب خسران و سرافکندگی آن در عرصههای گوناگون است، باید به دین رجوع کند.
برای مثال:
۱. مرد در خانواده نسبت به همسر و زن نسبت به همسر خود و این دو، نسبت به دختران و پسران از کوچک تا بزرگ چه رفتاری باید داشته باشند.
۲. فرزندان نسبت به والدین و خوهران و برادران بزرگتر و کوچکتر خود چگونه باید باشند.
۳. مرد در مورد حرفه و کار خودش و معنویت خانواده، اقتصاد، تفریح، آموزش، امنیت، سلامت جسمی، روابط فامیلی و اجتماعی خانواده و… چه وظایفی دارد.
۴. زن چه جایگاهی در آرامش همسر و خانواده، مدیریت خانه، تربیت فرزندان، مسائل اقتصادی و… دارد.
۵. آیا انسان برای رساندن به کمال و فراهم کردن بستر آن وظایفی دارد؟ و آیا برای این کار نیاز به تشکیل حکومت و جامعهی اسلامی است؟
۶. زن و مرد در این جامعهی چه نقشی دارند.
۷. آیا به حاکم نیاز است؟
۸. حاکم خود چه ویژگیای دارد؟
۹. حاکم و حکومت در مورد معنویت، امنیت، اقتصاد، روابط خارجی، بهداشت، پیشگیری و درمان، محیط زیست، سرمایهها، رفع نیازها و آموزشها و صدها مسئلهی دیگر باید چگونه باشد.
اینها مثالهایی است برای برخی از نقشها و روابط انسان در حالات و عرصههای مختلف که انسان فقط با رجوع به وحی است، که میتواند به روش صحیح مواجهه شدن با آنها پی ببرد.