انفعال هویتی و شخصیتی

#یادداشت
#روح_توحید_نفی_عبودیت_غیر_خدا
#معیار_ارزیابی_ادعای_توحید
#عقیل_رضانسب
#یادداشت_76
#جلسه_172

💠 انفعال هویتی و شخصیتی

☑️ #معرفی_یادداشت: ددر جلسه امروز #حلقه_اندیشه_کلامی جناب استاد با تحلیل اینکه اصلی ترین مشکل ما انقلابیون و جبهه انقلاب در حال حاضر انفعال هویتی و شخصیتی است، به ریشه یابی این انفعال شخصیتی پرداختند که یکی از ریشه های آن را نارسایی و انفعال فکری یا نظری دانستند؛ می خواستم چند جمله ای در این مورد بنویسم و چند مطلب از آقا و شهید مطهری تقدیم کنم:
🔺 به دو نقطه این بحث می شود ورود کرد؛

1️⃣ اهمیت مبانی نظری
یکی اهمیت #مبانی_نظری، به این صورت که اگر ما دارای مبانی نظری منقع و مستحکمی نباشیم دچار انفعال هویتی خواهیم شد؛ این بحث گره می خورد به همان بحث #تولید_فکر که که آن را یکی دو عنصر اصلی در بر پایی تمدن اسلامی می دانستند و #نقش_تمدنی_روحانیت را نیز تأمین این عنصر اصلی می دانستند. به عبارتی اینکه الان #جبهه_انقلاب دچار انفعال هویتی شده است مقصر اصلی آن علمای دین هستند، کسانی که وظیفه تولید فکر و تولید مبانی نظری را داشتند و در این وظیفه کوتاهی کردند و حالا این باعث یک انفعال سخت و جدی در بین پا به رکابان انقلاب شده است.

2️⃣ اهمیت #شخصیت_مستقل
🔺 اینکه مبانی نظری و تولید فکر باعث این می شود که از انفعال هویتی و شخصیتی خارج شویم، نشان می دهد که خود این تولید فکر و مبانی نظری یک اثری دارد که این اثر است که #انسان_تمدن_ساز تولید می کند؛ انسان تمدن ساز انسانی است که دارای #استقلال_شخصیتی است و اگر این انسان را ما در صحنه داشته باشیم #گام_های_پیشرفت به سمت #تمدن_اسلامی به سرعت پیموده می شود.
🔺 در همینجا #شهید_مطهری یک نقدی به مردم ایران وارد می کند که در عین داشتن این حسن که در مقابل حقیقت تعصب کمی داریم و شاید بتوان گفت بی تعصب هستیم؛ اما این عیب بزرگ را داریم که به حماسه ها و ارکان شخصیت خودمان زیاد پایبند نیستیم و با یک حرف پوچ زود آن ها را از دست می دهیم؛رجوع شود به مجموعه آثار شهيد مطهري (حماسه حسينى(1 و 2))، ج‏17، ص: 55
🔺این تحلیل ایشان یک زنگ خطری را برای ما که بناست #امت_تمدن_ساز باشیم ان شاء الله به خطر می اندازد و آن اینکه مواظب این خطر باشیم؛ و شاید اینکه الان در این نقطه حساس از انقلاب اسلامی دچار انفعال شخصیتی و هویتی شدیم و نخبگان ما دچار این شدند که در مجموع می بینیم سرمایه ای مثل #رهبر_انقلاب اینقدر تنها می ماند و قدرش دانسته نمی شود و مظلوم می شوند؛ به همین دلیل باشد که ما اساساً این عدم پایبندی و تعصب به بزرگان مان یک مشکل ریشه ای باشد. البته به نظر می رسد که این یک مشکلی باشد که با ورود مدرنیته در جامعه ایران و به دلیل همان حسن حقیقت پذیری که داشتیم دچارش شدیم. یعنی همان حسن سهولت حق پذیری شاید باعث شده که نسبت به سرمایه های مان حساس نباشیم و تعصب نداشته باشیم که در بلند مدت زمینه را برای بی توجهی به حماسه ها و عناصر شخصیت سازمان فراهم می شود.
🔺 اما نکته مهمی که در ادامه بیان شهید مطهری هست این است که ایشان در تحلیل اسلام و اینکه پیامبر اکرم ص چطور به این شکل آن جامعه ای که در حضیض پستی بود را به اوج عزت رساند، جملاتی می فرمایند که می تواند توصیه هایی برای امروز ما داشته باشد. ایشان می گویند که پیامبر ص به جامعه عرب #شخصیت داد و این شخصیت دادن باعث آن همه حماسه و آن همه اعتماد به نفس شد که جهان را گرفتند و دو تمدن حاکم آن زمان را در کمتر از نیم قرن متلاشی کردند!

0 0 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها