عامل تفوق ارادهای بر دیگر ارادهها چیست
#یادداشت
#روح_توحید_نفی_عبودیت_غیر_خدا
#امتداد_امروزین_توحید
#علی_اکبرنژاد
#یادداشت_26
#جلسه_211 و #جلسه_212
#اراده_انفسی
#اراده_آفاقی
#جریان_امامت
🔰عامل تفوق ارادهای بر دیگر ارادهها چیست⁉️
🖋به گفته مرحوم شاهآبادی عزم جوهرهی انسانیت است. یعنی شخصی که ملاکات انسانیت و مشتقات فطرت در او بیشتر محقق باشد، در قوت عزم و ارادهی او نمودار میگردد.
🖋#عدالت فردی را آنطور که تعبیر کردهاند، برخاسته از تعادل میان قوا و داشتههای انسانی است. اصلیترین عامل برقراری تعادل میان قوا نیز #تقوا است. به عبارت دیگر توحیدی کردن قوای انسانی.
🖋#نیت نیز هنگامی است که جهتگیری افعال انسان مشخص شود. افعالی که از عزم واراده تبعیت جسته اما برآیند قوای انسان است.
این قوا آن هنگامی که از عقلانیت تغذیه کرده و از معنویت بهره جوید، از عدالت برخوردار گشته و برآیندی خواهد داشت که منطبق بر خواست فطرت است؛ فطرتی که از ضرباهنگ هستی پیروی میکند. در اینجاست که مفهوم تقوا تعیّن مییابد. یعنی تنظیم قوای انسانی برای سودهی به سمت غایت مطلوب.
🖋فلذا هرکس قدرت عظیمتری در تنظیم قوا به خرج دهد، از ارادهی والاتری برخوردار خواهد گشت و #صاحب_عزم (اولوالعزم) خواهد شد. پس بر دیگر ارادهها تفوق یافته و ارادهی عالی خود را مسلط بر دیگر ارادهها نموده و آنها را در طول اراده خویش قرار میدهد. به دیگر تعبیر #امامتِ_ارادههای_انسانی را در دست میگیرد.
🖋حال اگر شخص امامت بر قوای خود پیدا کرد (اقامه دین انفسی)، بر دیگر انسانها نیز شأنیت امامت خواهد یافت (اقامه دین آفاقی).
🖋خلق اراده ملی، آنگاه موثر خواهد افتاد که جریان امامت، و پیوستار ولایت، خود شأنیت امام بودن یافته و طلایهدار عزم و اراده ملی گردد. وگرنه با صرف گفتمانسازی و ایجاد زمزمه فراگیر، اما بدون مشاهدهی الگو و #دستِ_دعوتکننده (نه هل دهنده!) شاید خلق عزم و اراده ملی کمی بعید نماید…
☘️منْ نَصَبَ نَفْسَهُ لِلنَّاسِ إِمَاماً فَلْيَبْدَأْ بِتَعْلِيمِ نَفْسِهِ قَبْلَ تَعْلِيمِ غَيْرِهِ وَ لْيَكُنْ تَأْدِيبُهُ بِسِيرَتِهِ قَبْلَ تَأْدِيبِهِ بِلِسَانِهِ وَ مُعَلِّمُ نَفْسِهِ وَ مُؤَدِّبُهَا أَحَقُّ بِالْإِجْلَالِ مِنْ مُعَلِّمِ النَّاسِ وَ مُؤَدِّبِهِمْ