جایگاه شریعت در دین

#یادداشت
#روح_توحید_نفی_عبودیت_غیر_خدا
#مرتضی_قربانی
#یادداشت_31
#جلسه_221

✔️جایگاه شریعت در دین

از یک منظر دین دارای سه بخش کلان #شریعت، #طریقت، #حقیقت است.
به شریعت همان احکام دین گفته می‌شود‌ و طریقت ناظر به فضای سیر و سلوک باطنی و حرکت قلبی انسان به سوی خداوند است و حقیقت آن معارف و حقایقی است که از رهگذر سیر باطنی و در دل طریقت به دست می‌آید به عبارت دیگر حقیقت نتیجه طریقت و شریعت حافظ طریقت است.
نسبت این سه مرتبه‌ی دین، نسبت طولی است به گونه‌ای که شریعت ظاهر طریقت و طریقت باطن آن است و طریقت ظاهر حقیقت و حقیقت باطن طریقت است.
در واقع شریعت نازله‌ی طریقت است و طریقت نیز به حقایق و معارف توحیدی یا همان حقیقت منتهی می‌شود.

✔️اعجاز در تشریع

حضرت استاد در کلاس بیان داشتند که امام راحل فرموده‌اند که فقه شیعی یعنی احکام فقهی شیعه معجزه است. زیرا در دل هر حکم فقهی توحید و آن حقیقت سنگین خوابیده است. بیان شده که شریعت پوسته و قشر و ظاهر دین که طریقت باطن آن است. لذا اگر انسان اهل نگاه‌های عمیق شود در دل هر فرع فقهی می‌تواند خدا را ببیند و به کمک آن به حقیقت و باطن عالم برسد. این معجزه است که، چگونه آن حقیقت و توحید در قالب یک گزاره ساده فقهی جلوه کرده است و همان گزاره مسیر رسیدن به آن حقیقت آسمانی است. چنین طراحی بی نقص و فوق العاده‌ای مقدور بشر نیست و فقط کاری الهی است. لذا نباید از احکام الهی تلقی ساده‌ و سطحی داشت. در تمامی احکام الهی که بیان‌گر قوانین زیست فردی و اجتماعی است مصالح و مفاسد حقیقی وجود دارد که انسان با انجام آن‌ها به حقیقت و توحید می رسد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها