💠 اصل «نه شرقی، نه غربی» در اقتصاد عامل مقاومت اقتصاد ایران در مقابل دشمنی های عجیب نظام سلطه

#يادداشت
#مقام_مردم
#عقيل_رضانسب
#يادداشت_175
#جلسه_273
💠 اصل «نه شرقی، نه غربی» در اقتصاد عامل مقاومت اقتصاد ایران در مقابل دشمنی های عجیب نظام سلطه

🔺 نظام سلطه با محوریت سرمایه داران زالو صفتی که بر همه منابع مالی دنیا چنبره زده اند، یک به یک استقلال تمام کشورهایی که به او نزدیک شدند را از آن ها گرفت و آن ها را بنده و گوش به فرمان خود در تمام زمینه ها کرد؛ هم فرهنگ و هویت بومی آن ملت را از آن ها گرفت و فرهنگشان را تبدیل به فرهنگ مبتذل غربی کرد؛ هم استقلال سیاسی آن ها را گرفت که هر جا هم حکام دست نشانده اش نبودند (موارد بسیار اندک) چون استقلال فرهنگی ملت از بین رفته بود، خود به دست خود انسان های خودباخته در مقابل غرب را بر مصدر جامعه نشاند؛ و هم استقلال اقتصادی آن ها را از آن ها گرفت.
🔺نظام سرمایه داری به تدریج همه اقتصادهای دنیا را در دل خود هضم کرده است و همه ثروت های مردم جهان را با نظام ظالمانه اقتصادی جهانی که درست کرد به جیب سرمایه داران و یهودیان رباخوار ریخت.
اینکه جمهوری اسلامی ایران علی رغم جنگ تمام عیار اقتصادی که نظام سلطه با همه قوایش علیه او راه انداخته است، به لحاظ اقتصادی متلاشی نشده است یک معجزه بسیار بزرگی است. واقعا اگر بتوانیم تصویر کنیم که نظام سلطه به محوریت آمریکا چه هجمه ای به لحاظ اقتصادی علیه جمهوری اسلامی از همان اول ساز کردند و به مرور شدید و شدید تر کردند؛ دستی جز دست هدایت الهی و اعجاز الهی را مشاهده نخواهیم کرد.
🔺اما این دست اعجاز الهی چگونه روی زمین آمد؟ دست اعجاز الهی و نصرت الهی همیشه شامل حال مردمی می شود که قیام لله کرده اند و پای این قیام مانده اند؛ و مجرای جاری شدن این نصرت الهی نیز از طریق ولی الهی است؛
🔺در جمهوری اسلامی ایران رهبران آن که نائبان امام زمان و اولیاء الهی بر روی کره خاک هستند؛ با هدایت الهی این رهبران سیاست های اقتصادی را مبتنی بر یک اصل قطعی که سخن اسلام قطعا نه کمونیسم است و نه لیبرالیسم، نه اقتصادی دولتی است نه اقتصادی سرمایه داری؛ و با تکیه به اینکه قطعاً اسلام سخن متفاوتی دارد که ما چون صدها سال مستضعف نگه داشته شدیم فرصت بروز این سخن متفاوت را نداشتیم؛ تعاملی را با اقتصاد دنیا انتخاب کردند که نه اقتصاد ایران را صد درصد دولتی و کمونیستی کرد و نه صد درصد سرمایه داری و لیبرالیستی! این باعث شد که فضای اقتصادی ایران بتواند راه میانه ای را برود و در حالتی که اقتصاد سرمایه داری به راحتی همه جا را قبضه کرده است نتوانسته ایران را از پا در بیاورد.
🔺در ابتدای انقلاب به دلیل اینکه اقتصاد دولتی علاوه بر اینکه به فضای اسلام نزدیک تر بود و اساساً دغدغه های حقیقی کمونیست خیلی به دغدغه اسلام نزدیک بود ولی متأسفانه این دغدغه های فطری بریده از خدا چنان فجایئی را به بار آور؛ و هم به دلیل اینکه در آن شرایط مبارزه و شکل گیری انقلاب دولتی کردن اقتصاد معقول تر بود تا بتوان آن فضای به هم ریخته را کمی سامان داد؛ حضرت امام به اقتصاد دولتی میدان زیادی دادند هر چند که صد درصد هم راه را برای اقتصاد کمونیستی باز نکردند. شاهد اینکه اصل 44 در قانون اساسی آمد که هم به اقتصاد دولتی دامن می زد و هم اقتصاد مردمی.
🔺به مرور انقلاب اقتصاد را به سمت میدان دادن به اقتصاد خصوصی حرکت کرد، اینجا هم اشکالاتی در مسیر خصوصی سازی اقتصاد رخ داد که خیلی هایش ناشی از بد اجرا کردن توسط دولت ها بوده است؛ و البته بخشی به خاطر ایده روشن نداشتن؛
🔺اوج کار در دهه 90 اتفاق افتاد که رهبری اقتصاد مقاومتی را به عنوان ایده اولیه اقتصاد اسلامی زدند و ابعاد مختلف آن را تبیین کردند و کارشناسان را پای کارش آوردند و مقداری را هم اجرا کردند، اگر یک دولت معتقد به اقتصاد مقاومتی و همراه با رهبری بر سر کار بیاید، می تواند شروع کننده خوبی برای اجرای اقتصاد مقاومتی باشد که امید می رود با سعی و خطاهایی که اتفاق می افتد، زمینه برای بروز یک اقتصاد کاملاً متفاوت از اقتصادی دولتی و سرمایه داری فراهم شود و اقتصاد واقعی اسلامی فرصت بروز پیدا کند و این بخش مهم و حیاتی و تعیین کننده سایر بخش های حیات اجتماعی یعنی اقتصاد واقعاً اسلامی و الهی بشود و آن روز دیر نیست ان شاء الله

0 0 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها