تعریف رویکرد
بسم الله الرحمن الرحیم
#یادداشت
#مرتضی_قربانی
#یادداشت_42
#جلسه_282
#رویکرد
🔰تعریف رویکرد
1. برای فهم مفهوم رویکرد از فهم زوایه دید استفاده میشود. اما زاویه دید و نگاه با رویکرد فرق دارد. زاویه دید ناظر به فاعل شناسا است. هر کسی با توجه به ذائقه و زاویه دیدی که دارد پدیده های مختلف را مختلف قرائت می کند.
2. رویکرد ناظر به واقعیت و عینیت و ثبوت است. اگر زوایه نگاه کسی به تمامه مطابق با واقعیت باشد به چنین زاویه نگاهی رویکرد گفته می شود. زمانی که زاویه دید اثباتی با ثبوت مطابق باشد رویکرد نام دارد. به عبارت دیگر وقتی انسان به حسب ذائقه ی خود به بعدی از یک پدیده توجه می کند اگر آن بعد، بعدی از خارج و حقیقت باشد به زوایه دید آن شخص رویکرد گفته میشود. رویکرد یک وجود سریانی است. وقتی که مفهوم و معنایی تحقق رویکردی، در عالم دارد چنین تحققی سریانی است. لذا شخصی که واجد یک رویکردی میشود باید بتواند تمام حقایق را با عینک آن رویکرد مشاهد کند. شخص باید بتواند آن مفهومی که به صورت رویکرد در عالم تحقق دارد را در تمام اندیشه خود و هستی شناسی خود سریان دهد و پدیده ها را با آن خوانش کند.
3. رویکرد در واقع زوایه دیدی است که به بعد یا ابعاد یک شی یا مفهوم معطوف شده است و این نشانه ی یک سمت و سوی موثر و هویت بخش در واقعیت است.
4. رویکرد در واقع بازتاب ابعاد یک شی یا مفهوم در عالم معرفت و شناخت هستند که در قالب گزاره ها مطرح می شوند.
5. بعد آن ویژگی است که یک واقعیت را در هر صورتی و حالتی همراهی می کند به گونه ای که اگر آن را سلب کنیم آن واقعیت یا مفهوم از بین می رود.