راهبرد مواجهه ما با حقوق فردی چه بایستی باشد؟
#یادداشت
#مشخصات_اسلام
#سید_مصطفی_مدرس
#یادداشت_126
#جلسه_345
#حق_تکلیف
🔰راهبرد مواجهه ما با حقوق فردی چه بایستی باشد؟
ادبیات و بافتار معنایی حقوق فردی در ادبیات و فرهنگ غرب آمیخته با فردگرایی و اصالت فرد، کبر و غرور و خودخواهیست ولی در ادبیات دینی خودمان حقوق فردی به معنای رفتار بر اساس نوامیس و قوانین و ربوبیت الهی است.
شریعت ختمی حدود و قوانینی را برای زیست اجتماعی تعیین میکند که این حدود و قوانین مبتنی بر حق الناس، حق الله و حقوق بین الاثنینی و حقوق ارض و سماء و حیوانات می باشد. به تعبیر دیگر ربوبیت الهی است که جوهره و بنیاد حقوق است.
هر چند در وضع کنونی حقوق افراد حتی با ادبیات دینی مشوب به ادبیات و بافتار معنایی حقوق فردی در غرب شده است و آمیخته با انانیت و خودخواهی مطرح میگردد اما با این حال نباید دست از مفهوم حقوق کشید.
برای جامعه سازی ادبیات حقوق چه حقوق فردی و چه حقوق اجتماعی و چه حق الله بنیاد و پایه می باشد و نباید از این مسئله دست کشید.
چاره چیست؟
راهبرد شریعت ختمی توسعه در من بوده است. من وقتی مجرد هستم فقط خودم را می بینم وقتی تشکیل خانواده میدهم من ِ من یک من شامل است. که شمولیت پیدا میکند نسبت به همسر و فرزندان من.
به تعبیر دیگر از پایگاه توسعه من هم میتوان روی انانیت و خودخواهی و کبر و غرور و فردگرایی مفرط خط کشید و هم ارزشهای ایثار و محبت و عشق و اخوت را توسعه بخشید.
ما باید روی توسعه من انسان ها کار کنیم. من شامل منی است که شامل خانواده است. شامل برادران و خواهران ایمانی است. شامل امت است. شامل جریان تاریخی حق است.
.