✨اندیشه نواب «ادامه یادداشت قبل»

بسم الله الرحمن الرحیم
#یادداشت
#محمد_حسن_زاده
#مشخصات_اسلام
#یادداشت_149
#جلسه_364

✨اندیشه نواب
«ادامه یادداشت قبل»

🔰ممکن است یک یا چند مورد از این پاسخ ها صحیح باشد.

❇️حضرت آقا در مورد نهضت انقلاب اسلامی سه عنصر محوری را ذکر میکنند که از ابتدای مبارزه و تا انتهای آن وجود داشته و روز به روز تقویت شده است:
🔸«نهضت با سه خصوصیت بارز به رشد خود ادامه داد.
1- خصوصیت اول، جهت گیری دینی بود. صد در صد با هدف های دینی، با شعارهای دینی، با انگیزه های دینی پیش می رفت.
2- خصوصیت دوم، حضور عمومی مردم بود. منظورم از حضور عمومی، این نیست که همه آحاد مردم در آغاز نهضت شرکت داشتند و حضور داشتند. بلکه منظورم این است که مخصوص قشر خاصی نبود، طبقات مختلف مردم شرکت داشتند.
3- خصوصیت سوم، یک رهبری بی نظیر و قاطع بود، با خصوصیاتی که ما از پیغمبران الهی و رهبری پیغمبران در قرآن مشاهده می کنیم. رهبری نهضت ما از آغاز دنباله روی نهضت پیامبران بود، دارای همان خصوصیت ها بود. امید، قاطعیت، گستاخی اقدام، اعتماد زیاد به عامه و توده های مردم، بی اعتمادی به طبقات ممتازه و تسلیم در مقابل خدا و نیندیشیدن به پیروزی ظاهری، بلکه بیشتر اندیشیدن به حرکت و اقدام.
• این سه خصوصیت در نهضت ما بود. البته با همه اینها، با همه نقاط مثبت و ریشه های حیات بخشی که در جنبش اسلامی و حرکت انقلابی ما وجود داشت، این جنبش جوان بود، با همه خصوصیات جوانی. حتی نپختگی.»

❇️لکن آنجایی که ایشان در باب امتیاز نهضت حضرت امام ره صحبت میکنند به چند مورد اشاره میکنند:

🔸«هیچکدام از اینها{جریانات مبارز از ابتدای حکومت پهلوی} قدرت بسیج توده‌ها را نداشت و نتوانست مبارزه را از جمع های کوچک و خواص، به جمع عظیم مردم بکشاند. راز پیروزی امام هم این بود که توانست این هنر بزرگ و این معجزه بزرگ را انجام دهد و مبارزه را به سطح مردم بکشاند.»
🔸«اما علّت تفاوت امام چه بود؟ برخی از این علل، به خصوصیّات شخص امام بزرگوارمان برمیگردد که آن ها را هم عرض خواهم کرد؛ لیکن عمده علت، عبارت بود از این که امام در موضع یک روحانی والا مقام و مورد اعتماد، از اسلام حرف میزدند. اسلام، باور عمومی مردم بود و هست. این، خاصیت حرکت دینی و خاصیت انگیزه دینی است.»

🔸«البته عرض کردم که خصوصیّات شخصِ امام خیلی دخیل بود. امام به معنای حقیقی کلمه، مردی با اراده و عزم پولادین بودند؛ شخصی بودند صددرصد مؤمن به راه خود؛ همان‌ طور که در قرآن نسبت به پیامبر آمده که «امن الرسول بما انزل الیه من ربّه»(بقره: 285). ایشان به راه خود ایمان کامل داشتند؛ مردی بودند صادق و صریح؛ اهل سیاست بازی و سیاست کاری نبودند؛ مردی بودند بسیار هوشمند و آینده‌ نگر. هوشمندی امام، آینده‌ نگری امام و قدرت تشخیص قدم های بعدی، در امام بسیار بالا بود. ایشان پیگیر و خستگی ناپذیر بودند. بد نیست به‌یاد بیاورید که امام این مبارزات را در سن شصت و سه سالگی شروع کردند. یادم هست که در همان سال چهل و یک ایشان در سخنرانی خود گفتند که من امسال شصت و سه سال دارم، که اگر مرا بکُشند، تازه در سنّی از دنیا رفته‌ام که پیامبر و امیرالمؤمنین در این سن از دنیا رفتند. مرد شصت و سه ساله، جوانان را گرم می کرد و به آنان نیرو و نشاط میداد. ایشان وقتی که وارد تهران شدند و وقایع روزهای دوازده بهمن به بعد و حادثه پیروزی انقلاب اتّفاق افتاد، مردی نزدیک هشتاد ساله بودند. ببینید پیرمردی در این سن – که وقت بازنشستگی و خستگی و بیکارگی است – این‌گونه با نشاطِ جوانان وارد میدان می شوند. بنابراین، خصوصیّات شخصی امام بسیار مؤثّر بود؛ مسأله تکیه به اسلام و دین و ایمان و باور مردم هم که وجود داشت.»

🔰آن چه مسلم است این است که ما نیاز داریم نسبت به اندیشه این مصلحان اجتماعی اطلاعات کافی داشته باشیم تا بتوانیم حرکت های آنان را قضاوت کنیم و از آن الگو بگیریم. با توجه به فرمایشات حضرت آقا و اطلاعاتی که لازم ست از حرکت شهید نواب به دست آوریم میتوان قضاوت خوبی راجع به این پرسش داشت.

0 0 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها