نکراء و تمدن نکرایی

#مشخصات_اسلام
#سید_مصطفی_مدرس
#یادداشت_146
#جلسه_366
#نکراء
#تمدن_نکرایی
#جنگ_روایتها

🔰نکراء و تمدن نکرایی

در کافی روایتی از امام صادق (علیه السلام) نقل شده است:
أَحْمَدُ بْنُ إِدْرِيسَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِ اَلْجَبَّارِ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِنَا رَفَعَهُ إِلَى أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ:

قُلْتُ لَهُ مَا اَلْعَقْلُ؟
قَالَ
مَا عُبِدَ بِهِ اَلرَّحْمَنُ
وَ اُكْتُسِبَ بِهِ اَلْجِنَانُ

قَالَ قُلْتُ فَالَّذِي كَانَ فِي مُعَاوِيَةَ؟
فَقَالَ
تِلْكَ اَلنَّكْرَاءُ تِلْكَ اَلشَّيْطَنَةُ
وَ هِيَ شَبِيهَةٌ بِالْعَقْلِ وَ لَيْسَتْ بِالْعَقْلِ .

در این حدیث حضرت جوهره عقل را هموار کننده راه عبودیت حق سبحانه می دانند. بعد در ادامه آن فرد از آنچه که معاویه مسلکان از آن بهره می جویند پرسش می کند. حضرت می فرمایند هر چند شبیه به عقل است اما عقل نیست. آن نکراء و شیطنت است.

حال در این میانه ما مواجهیم با تمدنی که برپا شده و نه تنها بسترسازی و زمینه جویی و راهیابی برای گستردن حاکمیت الله بر روی زمین نمی کند بلکه به عکس مصرانه بشریت را به سوی فساد و تباهی و شقاوت و جهنم سوق داده و از هیچ تلاشی برای اطفاء نور هدایت مضایقه نمی کنند و مدام بر طبل صد عن سبیل الله می کوبند و زوزه تفرعنی انا ربکم الاعلی از حلقوم نحس پیشوایان این تمدن شنیده می شود همانگونه معاویه هزار و چند صد سال پیش اینگونه مشی کرد.

پس به حق ما با تمدنی نکرایی و برآمده از نکراء و شیطنت مواجه هستیم که هر چند شبیه به عقل است اما عقل نیست و این آن روشنگریست که می بایست ما انجام دهیم. هر چند زرق و برق این تمدن نکرایی چشمان بشریت پر کرده است و از عالمیان دلبری کرده اما می بایست در این جنگ روایت ها تصویری روشن و واضح از حجم ظلم و جور برآمده از این تمدن نکرایی ترسیم نمود.
.

0 0 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها