مباحثی بر پایه تقابل با نظریه فطرت

#یادداشت
#روح_توحید_نفی_عبودیت_غیر_خدا
#توحید_از_دیدگاه_انسان‌شناختی
#حمیدرضاشب_بویی
#یادداشت_3
#جلسه_103
با توجه به اینکه در بحث فطرت اشاره به کارکردهای این نظریه شد لازم است مباحثی نیز که بر پایه تقابل با نظریه فطرت تولید شده را مد نظر قرار داد زیرا که مطمئنا نباید غفلت کرد که جهان کفر برای تمامی رویکرد های انسان الهی مانع های خود را تعریف و تولید کرده است.
به عنوان نمونه فقط در بحث آشفتگی ناشی از گناه می توان مراجعه کرد به مبحثی تحت عنوان PTSD (Posttraumatic Stress Disorder) که اختلال و استرس پس از سانحه تعریف می شود که دراین مفهوم سانحه تعریفی عام دارد از یک تصادف و فوت ناگهانی عزیز برای یک شخص گرفته تا آشفتگی ناشی از تجاوز و دزدی که برای یک شخص رخ می دهد.
این اختلال و استرس در مکتب روانشناسی غرب دارای جمله ای کلیدی است: «PTSD ممکن است در هر سنی ایجاد شود».
این به معنای این است که این اضطراب فطری را به گونه ای قرار داده اند با توجه به اینکه فطرت منزجر از گناه که همه سنین را شامل می شود را خوب شناخته اند و سعی کرده اند در قالب یک اتفاق طبیعی ماتریالیستی جلوه دهند.
جالب تر این است که در درمان این اختلال راهکار ها به دو گونه روانشناختی و جسمی تبدیل می شود که بخشی از درمان با داروهای شیمیایی و بخشی دیگر با درمان های رواندرمانی جلو میرود.
از این رهرو باید به این دست مسائل نیز توجه داشت که حتی اگر بشر بپذیرد فطرت یک آشفتگی درونی در مقابل گناه در هر سنی ایجاد خواهد کرد اما در مقابل مکتب غرب این را در تفسیری دیگر پذیرفته است اما با بازتعریف آن توانسته مجددا بشر را به سمت فضای غیرالهی و جذاب گناه آلود خودش سوق دهد و عملا او را به این نتیجه برساند که «تو می توانی گناه کنی با اینکه اضطرابی در تو شکل خواهد گرفت اما این اضطراب امری طبیعی است و باید با راهکار هایی این اضطراب را از خود دور کنی و مجددا به مسیر قبلیت ادامه دهی.»

0 0 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها