نسبت توصیف و تجویز
#یادداشت
#روح_توحید_نفی_عبودیت_غیر_خدا
#توحید_از_دیدگاه_خطمشی_اجتماعی
#نسبت_توصیف_و_تجویز
#محمد_هادی_جوهری
#یادداشت_3
#جلسه_121
○ داده های ما به توصیفات و تجویزات تقسیم می شود اما نکته ای که در این میان حائز اهمیت است ، نسبت فی ما بین این توصیفات و تجویزات است .
○ به میزانی که توصیف های ما قدرتمند باشد ، تجویز های ما نیز با قدرت بیشتری در عرصه عمل ظهور پبدا می کند اما پیدا کردن ربط این تجویزها توصیف ها در چیست ؟!
○ اما چه تجویزی دقیق و قدرتمند است ؟! تجویزی که برگرفته از نظام توصیفات ما باشد ، تجویزی که بتواند متصل به توصیف های عالم هستی باشد ، اگر تجویز های ما براساس توصیفات عالم هستی نباشد ، در آن صورت توصیفات ، ارزشی ندارند و فقط در نقش گزاره هایی دهان پرکن نقش ایفا می کنند .
○ فقه به عنوان بخشی از تجویزات ، یک عقلانیت و فکر است اما متاسفانه نحوه تعامل ما با این دانش تجویزی اصلا به صورت عقل نیست و وقتی وارد مسائل فقهی می شویم تمامی اطلاعات توصیفی خود را پاک کرده و بدون در نظر گرفتن آن ها به صورت کاملا گزاره محور ، سعی بر استنباط می کنیم لذا در برخی فتاوی عدم حضور عقل حس می شود اما اگر سعی کنیم که در جای جای فقه ، این عقل و فکر را حاضر کنیم و توصیفات خود را به عنوان مبانی محکم بر فقه سوار کنیم در آن صورت خروجی فقه به عنوان یک تجویز مطلوب لحاظ خواهد شد.
شاید بتوان گفت نحوه ورود مرحوم امام خمینی رحمه الله علیه به مسئله ولایت مطلقه فقیه از همین دست ورود های تجویزی متصل به توصیف است .