تفاوت کلام انقلابی و علوم انسانی 3 ( از حیث اندیشه دینی و غیر دینی )
بسم الله الرحمن الرحیم
- در راستای بررسی کلام انقلابی با علوم انسانی غربی دیگر تفاوتی که می توان بیان کرد، تفاوت از زاویه اندیشه دینی و غیر دینی بودن است.
- مسئله شناسی و تحلیل ها و پاسخ های این دو علم به پایگاه های معرفتی شان برمی گردد.
- کلام انقلابی در مسئله شناسی و تحلیل هایش، دائما سعی می کند خود در مقام یک اندیشمند مسلمان و مومن قرار دهد و از زاویه نگاه توحیدی و الهی پدیده ها را مورد بررسی قرار دهد. این که اندیشمند کلام انقلابی خود را مسلمان می داند فراتر از یک مسئله ظاهری می باشد. این یعنی آن که اندیشمند مسلمان با تمام اندیشه دینی و توحیدی خویش در پشت تحلیل آن مسائل بایستد.
- اما در علوم انسانی ، این پایگاه فکری دیگر اندیشه ناب توحیدی و اسلامی نمی باشد. بلکه حتی اندیشمند علوم انسانی دائما در صدد آن است که خود را از تحلیل ها و پاسخ های دینی و اسلامی رها کند و به صورت خنثی به پدیده ها نگاه کند. چیزی که از حیث معرفت شناسی شاید غیر ممکن باشد. این همان بلایی است که علوم انسانی که ساخته غرب مدرن است با تحلیل ها و پاسخ های بشر امروز کرده است.
- با تعبیر دقیق، تفاوت در الیهات سبب تفاوت در تحلیل ها می شود. علوم انسانی برساخته یک الهیاتی می باشد که در ضدیت و غیریت با دین تنفس می کند اما کلام انقلابی، کاملا در اتمسفر دینی حضور دارد و خود را ساخته الیهاتی توحیدی می داند و دائما در صدد کشاندن الهیات توحیدی بر عرصه حکمرانی و اجتماعی می باشد.