انقلاب_57 علیه چه بود؟
#یادداشت
#احمد_قوی
#یادداشت_18
#جلسه_157
#روح_توحید_نفی_عبودیت_غیر_خدا
#توحید_از_دیدگاه_خط_مشی_اجتماعی
#عدالت #اقامه_قسط #اشرافیت #مترفین #قیام_لله
✅ #انقلاب_57 علیه چه بود؟
🔸 مردم زمانی علیه بی عدالتی قیام خواهند کرد که واقعا عدالتخواه باشند نه منفعت طلب و از ظلم و اشرافی گری متنفر باشند “ولو علی انفسهم” و قند دلشان با دیدن سبک زندگی #مترفین آب نرود!
🔸 اگر این تحلیل را بپذیریم، قطعا این پدیده در #انقلاب_اسلامی نیز به عنوان انقلابی علیه ظلم و طاغوت و استکبار تحقق یافته و می توان آن را در وضعیت جامعه مشاهده کرد.
🔸 با اینمقدمه روشن می شود که انقلاب اسلامی ایران بر خلاف برخی تحلیل ها که تلاش می کنند آن را صرفا یک شورش و نارضایتی در قبال وضعیت اقتصادی یکی دو سال آخر کشور و بحران نفت قلمداد کنند ، نه تنها در سطح شعارها و آرمان ها اسلامی بود بلکه این شعارها و آرمان ها در مرتبه نخست در جان ملت ایران نشسته بود و ما پیش از انقلاب سیاسی با یک انقلاب انسانی و تحول انفسی مواجه هستیم. در واقع میتوان گفت که مردم ایران ابتدا #علیه_خود و حیات اجتماعی که در آن غوطه ور بودند قیام کردند.
🔸 حیاتی از جنس #فیلم_فارسی ، شهرنو ، قرائتی از مذهب که آن را با فسق و فجور و طاغوت هم قابل جمع می داند ، اسلامی که شعارش “مِی بخور منبر بسوزان مردم آزاری نکن” بود ، مذهبی که شاه را نظر کرده حضرت عباس می دانست و معتقد بود از تنها شاه شیعه جهان باید حمایت کرد ، قیام علیه فرهنگی که در آن “ما نمی توانیم” در راس همه راهبردها بود.
🔸 البته این انقلاب انفسی و این تحول انسانی صرفا بر اساس تحلیل و صورت بندی های ذهنی اثبات نمی شود. این پدیده ی عمیق انسانی ( که بعدها حضرت امام از آن به فتح الفتوح انقلاب تعبیر کردند) علاوه بر همه ی تحلیل ها علامتی آشکار و ثمره ای بی نظیر هم داشت و آن چیزی نبود جز روحیه ی #شهادت_طلبی و آمادگی برای فدا شدن در راه خدا بود.
مردم و علی الخصوص جوانانی که تا چندی پیش آرزوها ، دغدغه ها و تمایلاتی دیگر داشتند در مدتی کوتاه به عناصری تبدیل گشتند که حاضر بودند همه چیزشان را در راه اسلام و انقلاب فدا کنند.