بازنگری_معنای_دین
#یادداشت
#روح_توحید_نفی_عبودیت_غیر_خدا
#حمیدرضاشب_بویی
#یادداشت_23
#جلسه_165
#بازنگری_معنای_دین
🔰 در نکاتی که در جلسه امروز مطرح شد، با این بخش از مطالبات همراهم که واقعا می بایست نگاه به #دین و #کارکرد آن را دوباره #بازآوری کنیم و اتفاقا شاید همین بازآوری باعث گردد ما را در مدار حرکت #فطری عالم قرار دهد.
🔰وقتی در اتمسفر دين، دم از یک توحید فطری می زنیم که در کنار آن آمده است «إِنَّ اَلدِّينَ عِنْدَ اَللّٰهِ اَلْإِسْلاٰمُ﴿آلعمران، 19﴾» اما در مقام كنش گری در جایگاه یک #مقوله_اضافه ای، استعمال می کنیم نباید توقع داشت که این دین در رشد بشری و حرکت در #قوس_صعودش نه تنها موثر نبوده بلکه در مواقعی مانع و سد عبور به سمت کمالات قرار گرفته است.
🔰دینی که در روح آن نفی عبودیت های غیر خدا را فریاد نکند و نتواند رشد بشری را در همین جوهره اصیل به تصویر و #معنابخشی بیاراید، یعنی که در فضای فطری تعریف و تفسیر نگشته و نتوانسته است در قامت یک عنصر #آرمان_ساز و #هویت_بخش ظاهر گردد.
✅ما نیازمندیم به آن تعریفی از دین و اسلام رجعت کنیم که بتواند دائما در تمامی ساحت های زندگی بشری و در تمامی پیچ های تاریخی مبارزات، آرمان های دور و نزدیکش را سریعا به او بنماید و عزم جدی و فرح پیروزی را برایش رقم زند.
⚠️به نظر می آید اشکالات بخش دوم این جلسه که نفی تلازم حرکت بشری به واسطه دین بود ناظر به مغالطه_اشتراک_لفظی شکل گرفته در مفهوم دین است که باید در این مفهوم بازنگری و بازتعریف جدی داشته باشیم تا آنگاه بتوانیم ارزیابی کنیم که حرکت صعودی بشر ناظر به مدار فطری دین بوده یا به واسطه کثیری از متغیرهای غیردینی(به معنایی غیرفطری)