سوالات، ابهامات و اتخاذ راهبردهای اندیشه ای، چه مقدار در #میدان جدی است؟

#یادداشت
#روح_توحید_نفی_عبودیت_غیر_خدا
#یادداشت_33
#احمد_قوی
#جلسه_182
#یادداشت_میدان

✅ سوالات، ابهامات و اتخاذ راهبردهای اندیشه ای، چه مقدار در #میدان جدی است؟

اصل حرف :
ظاهرا کم و کیف ورود به صحنه یکی از مسائل جدی ما در حلقه کلامی است! این را از مباحثات شفاهی و کتبی دوستان هم می توان به راحتی متوجه شد که ما در این موضوع به جمع بندی شفافی نرسیده ایم و یا اینکه جمع بندی های متفاوتی در بین ما وجود دارد و همین معرکه ی ارا و اقوال را پدید آورده است.

شاید یکی از مولفه هایی که به ما در اتخاذ موقف صحیح کمک کند، شناخت و رصد دقیق مساله های جدی صحنه باشد؛ به گونه ای که بدانیم دقیقا در خط مقدم عرصه های گوناگون سوالات و تصمیم گیری های ویژه برچه پایه هایی استوار است و نواقص و نیازها در چه سطحی قرار دارد؟

🔸 معرفی یک نمونه :
هفته پیش بعد از چندماه که در مشهد نبودم توانستم در جلسه هفتگی #تشکل_طلبگی_ربیون شرکت کنم!
موضوع جلسه به مناسبت #هفته_بسیج عبارت بود از ” ارائه مدلی مطلوب از فعالیت میدانی بسیج محلات با محوریت مساجد ” ؛ با حضور یکی از پژوهشگران اندیشکده بسیج و نهادهای مردمی.
یکی از مهم ترین پروژه هایی که اخیرا در این اندیشکده به مرحله مکتوب و خروجی رسیده همین پروژه “بسیج مطلوب” است.
بحثهای فراوانی در این جلسه با محوریت فضای موجود و مطلوب در بسیج مطرح شد ولی یکی از راهبردهای اساسی که این دوستان به عنوان وضعیت مطلوب در بسیج به آن رسیده اند لزوم تغییر رویکرد بسیج از #تربیتی به #اجتماعی است. خوب طبیعتا برای این پیشنهاد راهبردی مطالعات زیادی کتابخانه ای و میدانی زیادی انجام شده و حتی تاریخچه بسیج از ابتدای شکلگیری مورد بررسی قرار گرفته و در آن تجربه های موفق و ناموفق زیادی دیده شده است. خصوصا در دهه 60 که به نوعی این حضور اجتماعی بسیج پررنگ تر از سالهای بعد روایت می شود.

اما با این همه تغییر رویکرد یک نهاد در حد و اندازه بسیج ( مثلا از نظامی به فرهنگی یا از فرهنگی به اجتماعی) مساله بسیار مهم و حیاتی محسوب می شود که طبیعتا مبتنی بر گزاره های اساسی فراوانی در حوزه های مختلف اندیشه دینی و انقلابی ما است . و احتمالا بسیاری از #پیش_فرض ها مورد بحث و چالش مبنایی و اجتهادی قرار نگرفته است! حتی ممکن است بسیاری از سنگ بناهای این تصمیمات راهبردی اساسا مورد التفات تصمیم گیران و تصمیم سازان قرار نگرفته باشد (که البته این امر طبیعی است. چرا که جنس این سنخ پژوهش ها از اساس برای این بررسی ها طراحی نشده است).

🔸 فلذا به نظر می رسد که مسائل و تصمیماتی از این دست و در این سطح می بایست که در فضاهایی مورد بررسی قرار بگیرند که توانایی فهم مساله با ابعاد گوناگون و متنوع آن در لایه های مختلف (از فردی تا تمدنی) را داشته و بتوانند بر اساس شریعت به حل و فصل این ها بپردازند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها