عهده داران حلقه میانی

چشم انداز تمدنی گام دوم با اراده و خواست چه کسانی محقق می شود؟ چه کسانی قادر به محور شدن برای حرکت عمومی می باشند؟ مختصات وشاخصه های افرادی که دوش خود را بر زیر حرکت کلان جامعه قرار می دهند چه کسانی هستند؟

سوره بقره به عنوان اولین سوره مدنی مملو از تشریعات الهی و بایسته های حرکتی جامعه دینی است. سوره بقره از قبله، حج، وصیت، شهادت و.. صحبت می کند و از طرفی دیگر به دنبال مبارزه با فرهنگ حاکم یهود در جامعه مدنی است. این تشریعات تنها برپایه فرهنگی خاص استوار می باشد و رسالت تحقق این تشریعات را گروهی خاص قادر به انجام آن است.که از آن تعبیر به متقین می کنیم.

متقین همان کسانی هستند علاوه بر ایمان و اطمینان قلبی حاضر به تحقق لوازم ایمان خود می باشند.این متقین همان کسانی که عنصر اصلی آن ها را صدق و صداقت تشکیل می دهد. و کنش های خود را معطوف به خواست الهی و ولی انجام میدهند و با خوف و حزن ها دست از رسالت نمی کشند.

به همین خاطر است که درابتدای سوره بقره فرهنگ پایه انجام تشریعات را با توصیف متقین تبین می کند، همانان که قران بر هدایتشان می افزاید.

حلقه های میانی پیشرانی متقینی است که حاضر به فدا شدن و هزینه دادن برای رسالت های الهی هستند، بیش از همه مقید به مطالبات ولی هستند، و بیش از همه به تحقق آرمان ها می اندیشند.

 

لَّذينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَ يُقيمُونَ الصَّلاةَ وَ مِمَّا رَزَقْناهُمْ يُنْفِقُونَ (3)

وَ الَّذينَ يُؤْمِنُونَ بِما أُنْزِلَ إِلَيْكَ وَ ما أُنْزِلَ مِنْ قَبْلِكَ وَ بِالْآخِرَةِ هُمْ يُوقِنُونَ (4)

أُولئِكَ عَلى‏ هُدىً مِنْ رَبِّهِمْ وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُون‏

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها