امام ، قائم مقام و مردم !
#یادداشت
#روح_توحید_نفی_عبودیت_غیر_خدا
#احمد_قوی
#یادداشت_51
#جلسه_209
#مقام_مردم
#ولایت_فقیه
#مردم_سالاری
امام ، قائم مقام و مردم !
🔸 به گمانم حدود دو یا سه سال پیش بود که با جمعی از دوستان مشغول گفتگو در مورد لزوم رویکرد مردم سالارانه در تمام اتفاقات مهم و سرنوشت ساز بودیم. به این معنا که آگاه سازی ، اراده و مشارکت مردم در همه ی عرصه ها یک اصل اساسی و مبنا محسوب می شود و اگر جایی رفتار ما با این شاخص منطبق نباشد، یعنی انقلابی عمل نکرده ایم.
🔸 در آن جلسه یکی از دوستان این اشکال را متوجه حضرت امام دانستند که رفتار ایشان در ماجرای عزل #قائم_مقام رهبری با این رویکرد مردم سالارانه قابل تطبیق نیست. چرا که اکثریت قریب به اتفاق مردم ایران در حالی خبر #استعفا ( و نه عزل) مرحوم #منتظری را شنیدند که اصلا توقع این ماجرا را نداشتند و همه آماده بودند که بعد از حضرت امام ، سکان رهبری انقلاب را در دستان فقیه عالیقدر ببینند! در واقع می توان گفت که انقلاب اسلامی یکی از سخت ترین گردنه های خود را تنها بر اساس فهم و تشخیص حضرت امام و #اعتماد ، تبعیت و ولایت پذیری امت پشت سر گذاشته است و این با مبانی انقلاب جور در نمی آید!
🔸بنده در آن جلسه عرض کردم که این فهم ساده و #یک_خطی از مساله مردم سالاری را نمی توان به عنوان مبنای قاطع و لایتغیر مکتب امام قلمداد کرد. بر این اساس علی رغم این که مردم سالاری را می توان جوهره ی دست فرمان رهبری امام دانست ولی تطبیق این قاعده و راهبرد کلان در شرایط و اقتضائات مختلف ممکن است دچار سعه و ضیق شده و حتی بعضا به صورت حداکثری و ایده آل محقق نشود.
🔸و حتی می توان این طور ادعا کرد که عملکرد و رفتار عینی امام و آقا به نوعی قرینه و مفسر برای فهم دقیقتر جملات و تعبیراتی است که در باب مردم سالاری بیان نموده اند! فلذا به نظر می رسد دوستان حز ب اللهی که تلاش دارند عملکرد حضرت امام و بویژه حضرت آقا را ( در باب مردم سالاری ) با کلمات و جملات خودشان مورد خدشه و نقد قرار دهند اساسا فهم درستی از مبنای مورد نظر امامین انقلاب ندارند!