سطح مردم سالاری در دولت اسلامی

#یادداشت
#روح_توحید_نفی_عبودیت_غیر_خدا
#مردم_سالاری
#دولت_اسلامی
#جامعه_اسلامی
#محمد_هادی_جوهری
#یادداشت_41
#جلسه_215
#نصرت_جوهری

🔸سطح مردم سالاری در دولت اسلامی🔸

دولت اسلامی را در یک معنای اولیه و ساده می توان به نحوه حکمرانی و اداره کشور آن هم به شیوه اسلام ناب یاد کرد.
جامعه اسلامی را هم شاید بتوان به سبک زندگی به معنای عام و روابط مردم با یکدیگر و … یاد کرد.
تقدم و تاخر هر یک از مراحل پنجگانه ای که حضرت اقا برای تحقق تمدن اسلامی بیان فرموده است، استناد دارد به بیانات متعدد ایشان.
اما در باب مردم سالاری، این مسلم هست که تمامی مراحل پنجگانه به دست مردم محقق می شود. همان طور که در انقلاب اسلامی مردم با قیام خود و حضور در خیابان ها که ظهور اراده آن ها بود، انقلاب اسلامی را محقق کردند. و در تحقق نظام اسلامی با رای مثبت به نظام جمهوری اسلامی و همراهی با قوانین اسلامی و قانون اساسی، نظام جمهوری اسلامی را نیز محقق نمودند.
لذا این که هر یک از مراحل به سطح و مقامی از مردم سالاری نیاز دارد، قطعی می باشد. اما مسئله ای که در ذهن بنده می باشد این است که بیاناتی که برخی اندیشمندان همچون استاد پناهیان در باب مردم سالاری در این مرحله بیان می کنند بیشتر به تحقق جامعه اسلامی می انجامد تا دولت اسلامی.
در باب تفاوت دولت اسلامی و جامعه اسلامی این را می توان به عنوان مهم ترین تفاوت و تمییز قرار داد که دولت اسلامی به دنبال تحقق حکمرانی و روابط حکومتی می باشد. و بیشتر در سطح کلان حکومت می باشد. ولی جامعه اسلامی به دنبال پیاده سازی اسلام ناب در روابط و سبک زندگی مردم می باشد. سبک زندگی به معنای عام آن مراد است.
پس شاید بتوان این طور سوال اصلی را تیز کرد که مراد از مردم سالاری در دولت اسلامی چیست که بدون فرار از دولت اسلامی به سمت جامعه اسلامی نرود و به دنبال تحقق همان دولت اسلامی باشد. و آن پیشنهاد هم ما را به سمت آنارشیست بودن نبرد.
ان شا الله سعی می کنم در باب آنارشیست هم یادداشتی ارائه دهم.

تشکر ویژه هم از برادر عزیزم آقا حمزه که یادداشت بی رمق بنده را مورد بررسی قرار دادند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها