#انسان_هون
#روح_توحید_نفی_عبودیت_غیر_خدا
#محمد_امامی
#یادداشت_۲۰
#جلسه_۲۱۷
#انسان_هون
در ادبیات دینی شاید نزدیک ترین کلمه ای که میتوان به مرتبط به بحث شخصیت دانست، #کریم بودن است ، انسان با کرامت. و در مقابل آن انسانی که خود را به زبونی و خواری کشانده به تعبیر #هانت_علیه_نفسه به کار رفته است. در ایات قرانی که در ایه ۱۸ سوره حج : مَنْ يُهِنِ اللَّهُ فَما لَهُ مِنْ مُكْرِمٍ ..کرامت بخشی و عزت خواهی و در مقابل آن سبک شدن و ذلت هر انسانی را به خداوند نسبت داده است .
در ادامه روایاتی آورده می شود که اشاره به انسان و افرادی دارد که شخصیت خود را پایمال و لگد کوب کرده اند :
منْ هَانَتْ عَلَيْهِ نَفْسُهُ كَبُرَتِ الدُّنْيَا فِي عَيْنِهِ.
انسانی که برای خود شخصیت مستقلی ندارد ، نظام اررزشی متفاوتی دارد، به شدت دنیا گراست، خود را چون ذره ای دربرابر دنیا می بیند. اسیر بندها و اسارت های دنیاست.#التهابی_درونی برای ا ز دست دادن دنیا را دارد. و از آن جهت که فلسفه مستقلی رای زندگی ندارد، سعی بر این دارد که خود را هماهنگ با نظام دنیایی کند.
من هانت علیه نفسه فلاتامن شره
من هانت علیه نفسه فلاترج خیره
انسان خوار وزبون به علاوه بر آن که در تعامل به دیگران قرار نمی گیرد، و در مواجه فعال مثبت با پیرامون خود نیست، به #امنیت دیگران نیز دست درازی می کند، و با حیات مضطرب خود ، زندگی دیگران را نیز ملتهب کند .
چون خود از ازادی درونی ندارد، دائما به دنبال دست برد به ازادی دیگران است .
هانت علیه نفسه من امر علیه لسانه
انسان بی شخصیت و غیر مستقل ، از زبان و لسان خود #تغذیه می کند، نه از عقل و شعور . و زبانی که حکم مادری را برای او داشت ، بعد از مدتی او را به #بندگی و #بردگی می کشد. و به جای تعمیق رفتارها کثرت آنان در انسان زبون مشاهده میشود.