علم، حیات، قدرت یا دانش، فرهنگ، سیاست…؟!
#یادداشت
#روح_توحید_نفی_عبودیت_غیر_خدا
#توحید_از_دیدگاه_خط_مشی_اجتماعی
#سید_مصطفی_مدرس
#یادداشت_70
#جلسه_224
🔰علم، حیات، قدرت یا دانش، فرهنگ، سیاست…؟!
ما در مباحث کلام با سه اسم حیات و علم و قدرت سر و کار داریم
هدف ما این است که حیات ما حیات(مجموع فرهنگ و تمدن/فرهنگ را روح تمدن معمولا قلمداد میکنند) برتری شود.
حال برای ارتقای حیات از پایگاه علم مهندسی و طراحی حیات برتر را شروع کرده و در نهایت قدرت نوینی برای حیات برتر خلق کنیم.
یعنی از تحول در نهاد های علمی بایستی شروع کرد و بعد از پایگاه دانش نهاد قدرت یعنی حاکمیت را اصلاح کرد و در خلال این پویش حیات نوین رقم می خورد…
و یا اینکه نه از پایگاه قدرت و با اصلاح قدرت به سمت ساحت علم یورش برده و علمی نوین به منظور معماری حیات تمدنی نوین رقم بزنیم؟ یعنی ما موضوع اصلاح و تحول را حاکمیت قرار بدهیم و سپس با ابزارهای حاکمیتی نهادهای علمی را اصلاح کرده و در خلال این دو حیات نوین رقم می خورد؟
و یا راه سومی در پیش است؟ راه سوم هم آنست که ادعا می شود پیغمبر با زندگی اش انقلاب کرد؛ انقلاب محمدی چیزی جز انقلاب در حیات و زیست انسانها با ارائه و حیات زیستی برتر نیست، انقلاب محمدی و در پی آن انقلاب اسلامی نه از نهاد دانش شروع شد هر چند پی ریزی های دانشی داشت و نه از نهاد قدرت داشت هر چند زیرساختهای قدرت مردمی را فراهم ساخت بلکه انقلاب اسلامی خود حیات و زندگی مردم ایران را نشانه گرفت و از خلال این در نهاد قدرت تحول اساسی ایجاد کرد و در نهاد دانش تحول ضمنی. یعنی یک جمع باعثانی حیات و زیست نوینی در خود رقم بزنند و از پایگاه حیات به سراغ تحول در پایگاه قدرت و علم بروند و نهاد قدرت و نهاد علم را اصلاح کرده و متحول کنند…