نفس اماره خطرناک ترین مخلوق خداست.
#یادداشت
#روح_توحید_نفی_عبودیت_غیر_خدا
#درگیری_شعار_توحید_با_استکبار
#سیدمرتضی_شرافت
#یادداشت_42
#جلسه_227
مقابله #استکبار ، #غریزه و #نفس_اماره ، با #فطرت
#نعمت_غریزه
🔶چند گزاره از جلسه امروز:
1. برای آب و هوای غریزی، سخنان فطرت همواره تازه است در عین قدمت
2. طبع انسان تمایل به غریزه دارد.
3. امتداد افق غریزه به افق نفس اماره می کشد.
4. نفس اماره خطرناک ترین مخلوق خداست.
چطور شد؟! دوباره مرور می کنم:
اگر سخنان فطرت تازه است، به خاطر زمینه بودن حال و هوای غریزه در انسان و جوامع است. با انسانی سر و کار داریم که طبعش متمایل به غریزه است. غریزه اش زنده است و فعال. غریزه ای که امتدادش، نفس اماره است. نفس اماره ای که بسیار بسیار وحشتناک و ترسناک و مخوف است.
فطرت در این حال و هوا چه کار می تواند بکند؟! تازگی سخن کافی است؟! چرا طبع انسان باید به سمت چنین غریزه ای تمایل داشته باشد؟! چرا انسان این چنین آفریده شد؟!
🔶ماهیت بینی و وجود یابی
قبل تر از این که حلقه اندیشه کلامی تشکیل شود، جلسه ای داشتیم با حضرت استاد به نام #حلقه_اندیشه_حکمی . جایی برای تعمیق و بومی سازی آنچه در نهایه می خواندیم. جلسه ای مباحثه-مطالعه محور و جذاب.
بعد از چندین ماه که در حال و هوای نگاه وجودی، قدم می زدیم، شهود عقلی وجود را پذیرفته بودیم و برایش تلاش می کردیم، در همین حین بحث از چیستی ماهیت مطرح شد. این که ماهیت اصلا چیست؟ نحوه وجودش چطور است؟ اصلا چرا هست و چرا ما ماهیت بین هستیم؟! آن چه ذهن من را در آن شرایط مشغول می کرد، این بود که این چه قاعده لطفی است و چه نعمتی است از جانب خدا که من این گونه می بینم و حواس دارم؟!
بعد از چند جلسه ای حضرت استاد ما را بردند در فضای تلاش های بی پایان قرب الهی و کمال طلبی و درک وجود بالاتر و عدم توانایی درک وجود مطلق. همان تحمید و تسبیح دائمی و رشد انسان.
آن جا کمی برایم ماهیت بینی به عنوان یک نعمت سلوکی، قابل پذیرش شد.
شاید همین توجه را بتوان نسبت به تمایل طبع انسان به غریزه نیز لحاظ کرد.