#اتصال_به_عرصه_پیشرفت
#امید_فشندی
#یادداشت_127
#جلسه_252
#شاخصههای_اسلام
✅ #اتصال_به_عرصه_پیشرفت
حضرت آقا فرمودهاند كه #پیشرفت هم #راه است و هم #هدف :
ما عرض كردیم كه هدف، پیشرفت است. پیشرفت به معنای تحرك دائمی است. اگر دقت كنیم، پیشرفت، هم راه و مسیر است، هم هدف است. ما میگوئیم هدف، پیشرفت است؛ در حالی كه پیشرفت یعنی حركت به جلو. چطور حركت به جلو میتواند هدف قرار بگیرد؟ توضیحش این است كه پیشرفت انسان هرگز متوقف نمیشود. یعنی خدای متعال انسان را آنچنان آفریده است كه حركت او به جلو در میدانهای مختلف، هیچ وقت به حد یقف نمیرسد. به هر مرحلهای كه شما برسید – چه در مراحل مادی و چه معنوی – مطمئناً توقف در آن مرحله، برای انسان علاقهمند به پیشرفت، معنا ندارد. بنابراین پیشرفت، هم راه است، هم هدف است. باید دائم به حركت ادامه داد و پیش رفت. ملت ایران این استعداد را دارد كه آنقدر پیشرفت كند كه بتواند در جهات گوناگون به عنوان یك الگوئی در دنیا خودش را نشان دهد. (بیانات در جمع مردم اسفراین، 91/07/22)
خب این كاروان پیشرفت ملت ایران، پیشرانهایی میخواهد تا با ترسیم افق و آرمان و معنابخشی و امیدآفرینی، و هم سودهی به دغدغهها و ظرفیتهای انسانی و چه بسی سیاستگذاریهای كلان علمی، این حركت را راهبری كنند.
آگاهی از جریانهای پیشرفت كشور (مانند سلولهای بنیادی) و سپس اتصال زنده و سازنده با آنها، از لوازم این راهبری است:
در زمینهی مسائلی كه ارتباط مستقیمی با دین ندارد، مثل علوم طبیعی و مانند آن كه مستقیماً ارتباطی با زیربنای فكری دینی ندارد، جهتگیری اینها را هم حوزه بایستی معین كند؛ یعنی جهتگیری حركت علمی را حوزهها باید معین كنند، چون این كارِ دین است؛ دین است كه به علم جهت میدهد. علم میتواند در خدمت بشر باشد، میتواند علیه بشر باشد؛ میتواند در خدمت عدالت باشد، میتواند در خدمت ظالمین و مستكبرانِ طواغیتِ عالم باشد؛ كمااینكه الان هست. این جهت دادن به علم هم به عهدهی حوزه است. (بیانات در دیدار طلاب حوزههای علمیه – ۱۳۹۸/۰۲/۱۸)