اقتصاد مقاومتی؛ خیلی دور…خیلی نزدیک

#یادداشت
#مقام_مردم
#سیدمرتضی_شرافت
#یادداشت_51
#جلسه_271

#مکتب_امام
#اقتصاد_مردم_بنیاد

اقتصاد مقاومتی؛ خیلی دور…خیلی نزدیک

حدود 70 درصد اقتصاد ایران دست دولت است. دولتی که وابستگی اش به نفت از ابتدای انقلاب همواره صعودی بوده است. و همواره ابعاد دولت بزرگتر شده است.
اقتصاد دولتی یعنی دولت می خواهد خودش تولیدکننده عمده باشد. خودش حاکم بازار انحصاری باشد. در این وضعیت سخت ترین مسئله این است که حرف از اقتصاد مردمی بزنیم.
اقتصاد نفتی اما وضعیت را از این هم سخت تر می کند. اقتصاد نفتی -آن هم وقتی انحصارش دست دولت است- یعنی اصلا حرکت اقتصادی مردم برای من مهم نیست. تا چه رسد بخواهم محور اقتصاد قرار گیرد.
هر چه متغیرهای اقتصادی را بیشتر بررسی می کنیم، اقتصاد مقاومتی را دورتر می یابیم.
مثلا بررسی رفتار اقتصادی مردم.

اما وقتی به تجربه تاریخی ملت ایران نگاه می کنیم، اقتصادی مردمی و دانش بنیان و جهادی و… خیلی نزدیک است. به خصوص اگر یک دولت فعال پرشور پای کار باشد.
نمی دانم فقط مردم ایران این چنین ظرفیتی دارند یا همه مردم این طورند. ولی به شدت پدیده عجیبی است. خیلی به نتیجه نزدیکیم. که احتمالا از برکت ایده بی نظیر اقتصاد مقاومتی است.
وقتی در این فضا با مردم صحبت می کنیم، فورا همه نمی شود و نمی توانیم هایشان، آب می شود.

«از طرف دیگر امام با اتکاء به قدرت رأی مردم معتقد بود که با اراده‌ی پولادین مردم می‌شود در مقابل همه‌ی قدرتهای متجاوز جهانی ایستاد؛ و ایستاد. در مکتب سیاسی امام، مردم‌سالاری از متن دین برخاسته است؛ از «امرهم شوری بینهم» برخاسته است؛ از «هو الّذی ایّدک بنصره و بالمؤمنین» برخاسته است. ما این را از کسی وام نگرفته‌ایم.»

0 0 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها