#مردمسالاری

#یادداشت
#مشخصاتـاسلام
#محمد_حسن_زاده
#یادداشت_88
#جلسه_271
#مردمسالاری

❇️این کلیپ در نگاه اول طنز به نظر می آید و حس نشاط و یا شاید یادآوری خاطرات گذشته را برایمان به وجود می آورد.
لکن با نگاه دقیق تر شاید بتواند چشم ما را به لایه ای از روحیات و ویژگی های مردم ایران بگشاید.

🔰حسب پروژه ای قسمت شد با جمعی از طلاب اروپایی که عموما محل زندگی شان آلمان بود، همکار شدیم و به مدت یک روز یک کار عملیاتی را با هم پیش بردیم.

❇️نکات و ویژگی های برجسته خیلی زیادی داشتند. نظیر اینکه حقیقتا با ایمان بودند. مخلص بودند. کارشان را دقیق انجام می دادند. ساده و صمیمی بودند وتیمی کار میکردند…..

لکن دو ویژگی داشتند که خیلی جالب بود.
🔸اول اینکه خیلی ساده بودند. یعنی به حدی ساده بودند و به طرف مقابل و حرف های او اعتماد داشتند که به راحتی میشد آنها را دست انداخت. (البته این شاید به سبب اعتمادی بود که به روحانیت داشتند. و یا به سبب این بود که هنوز به خوبی بر زبان فارسی مسلط نبودند و طبیعتا با گیجی برخورد میکردند)

🔹نکته دوم که بیشتر مد نظر این یادداشت است، این بود که در کار به شدت ماشینی بودند. یعنی کاری که به آنها سپرده میشد دقیقا همان را انجام میدادند. این روحیه از یک جهت برای مسئول کار بسیار با ارزش بود. چون کاری را که به آنها می سپرد، دقیقا همان انجام میشد و نیرو، اجتهادات خودش را دخیل نمیکرد. همچنین با یکدیگر روابط منظم و دقیق و حساب شده ای داشتند و این خیلی مطلوب بود.

🔴لکن از این جهت که نیرو ابتکار عمل نداشت و نمیتواست چالش ها و تغییرات را مدیریت کند بسیار نامطلوب بود. چنین نیرویی توانایی مدیریت اموری که خارج از قالب ارائه شده به او بود را نداشت و منفعلانه و گیج و گنگ به مشکلات فقط نگاه میکرد. نمیتوانست از چالش ها و مشکلات خارج شود و همیشه منتظر بود تا مسئولش راهکاری به او پیشنهاد دهد. اصلا نمیتواست باور کند که با یک تغییر کوچک میتواند از این چالش یا ابهام خارج شود. مثلا وقتی فرمی به او میدادی که از مخاطبین اطلاعات بگیرد، اگر اطلاعات فرد مورد نظر در گزینه های فرم نبود، به شدت گیج میشود و اصلا نمی دانست که باید برای حل این مشکل چه کار کند.

✅این روحیه ی همه گیر نشان از یک نوع تربیت در فرهنگ غربی داشت. فرهنگ اینکه عموم مردم به صورت ماشینی در امور دخیلند و هیچ کار خارج از چارچوبی نمیتوانند انجام دهند. شاید در نخبگانشان قضیه جور دیگری است ولی عموم مردم باید ماشینی زندگی کنند و قدرت مقابله با چالش ها، پیدا کردن راه حل، خروج از نظم موجود را ندارند.

✨در مقابل روحیه و فرهنگ ملت ما کاملا برعکس است. روحیه حل مشکلات و بیرون رفتن از تنگناها در ملت ما به شدت قوی است. روحیه برهم زدن نظام موجود، روحیه قیام علیه روند حاکم و ایده پردازی جهت حل مشکلات در میان ما بسیار جدی است. این جز نکات مثبت ملت ماست. هرچند که نکات منفی ای را نیز در پی دارد که باید برای جلوگیری از آنها چاره اندیشی کرد. مثلا روحیه کار در چارچوب مشخص و یا کار جمعی به صورتی که خود را قطعه ای از یک کل منسجم ببینیم و برای موفقیت آن کل تلاش کنیم، در میان ما بسیار ضعیف است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها