لایه های مردم سالاری

#یادداشت
#مشخصات_اسلام
#مردم_سالاری
#محمد_هادی_جوهری
#یادداشت_75
#جلسه_276

 

🔰لایه های مردم سالاری🔰

مردم سالاری و محوریت مردم در ادبیات مکتب امام به شدت پر رنگ می باشد. اما مردم سالاری سطح های مختلفی دارد.

1-توجه به مشکلات مردم
در بحث مردم سالاری و توجه به مردم، سطحی ترین لایه ممکن توجه به مشکلات مردم است. یعنی این مشکلات و معضلات مردم هست که باید در دستور کار قرار بگیرد. در این لایه تمرکز بر مانع زدایی می باشد.

2-توجه به خواسته های مردم
در سطح دوم باید علاوه بر مشکلات، پشتیبانی های درست و کامل از خواسته های ایجابی آن ها در عرصه های مختلف صورت بگیرد. در این لایه تمرکز بر پشتیبانی و حمایت می باشد.

3-توجه به مجری بودن مردم
در دو لایه قبل مردم به عنوان مفعول در پروژه مردم سالاری قرار داشتند اما از لایه و سطح سوم، مردم دیگر به عنوان فاعل و عضوی ویژه به پروژه مردم سالاری ورود می کنند. این لایه به دنبال تحقق دو لایه قبل با اجرا و حضور مردمی است. یعنی مجری حل کننده مسئله های اجتماعی و اقتصادی مردم می باشند.

4-توجه به مدیر بودن مردم
در این سطح علاوه بر این که اجرا و حلال مسئله های اجتماعی مردم هستند، مدیریت جامعه و کشور و مدیریت این مسئله ها نیز بر عهده مردم می باشد.

5-توجه به رهبر بودن مردم
و آخرین لایه، رهبری مردم می باشد. این همان امامت امت است که قوی ترین و کامل ترین خوانش از مردم سالاری است. مردم سالاری که قلب مکتب امام می باشد. رهبری یعنی سوگیری و هدایت کلی در جامعه نیز توسط مردم محقق می شود.

همان طور که واضح هست در پروژه مردم سالاری، هر لایه نسبت به لایه قبل حضور فعال تری از مردم در جهت اداره کشور و جامعه را طلب می کند.
مردم سالاری دینی، همان حرف نو مکتب امام می باشد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها