مردم، معیشت، امنیت

#امید_فشندی
#یادداشت_153
#جلسه_278
#مشخصات_اسلام

💠 مردم، معیشت، امنیت

نخستین نیاز زیست مادی مردم برقراری معیشت و امنیت است؛ یعنی خوراك و پوشاك، و مكان و محیط امنی برای زنده‌ماندن؛ تأمین آب و هوا و غذا، و محافظت در برابر بیماری‌ها، بلایای طبیعی، حیوانات وحشی و جنگ‌ها و كشتارها، از لوازم اولیه‌ی زندگی است.

اما در نسبت این دو با هم، كدام برتر است؟ معیشت یا امنیت؟ امنیت داخلی یا خارجی؟ آیا اقتصاد مردمی می‌تواند توازن میان امنیت داخلی و خارجی را ارتقا دهد؟

نارضایتی مردم از وضع معیشتی و ناكارآمدی حاكمیت در تأمین نیازهای ضروری موجب خشم و خشونت مردمی و برحران‌های اجتماعی و امنیتی می‌شود.

و هزینه‌های حضور [غالبا نظامی] ایران در منطقه و حمایت از گروه‌های مقاومت نیز گرچه با عنوان تأمین منافع و امنیت ملی صورت می‌گیرد، اما به‌راحتی دست‌خوش تحریف و دوگانه‌نمایی معیشت و امنیت می‌شود.

چه باید كرد؟

همان‌طوركه در پی اقتصاد مردم‌پایه هستیم، امنیت را هم باید مردم‌نهاد كرد، یكی از اصلی‌ترین راه‌كارهای مردمی‌سازی امنیت، مردمی‌سازی اقتصاد است؛ زیرا هرچقدر كه فرآیند تأمین معیشت و اقتصاد جامعه بر دوش اراده‌ی ملی و عموم مردم بچرخد، همان‌قدر هم حفظ فضای امن و آرامش برای تولید و تجارت برای مردم مهم خواهد شد.

تا وقتی كه اراده‌ی دولت میدان‌دار معیشت و اقتصاد باشد، امنیت نیز چهره‌ی سخت و قاهره به‌خود خواهد گرفت و حفظ آن نیز بعضا در تعارض با بهبودی معیشت قرار داده می‌شود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها