نبض تفکر و نیاز آینده ایران و جهان

#یادداشت
#مشخصات_اسلام
#سید_مصطفی_مدرس
#یادداشت_100
#جلسه_302

🔰نبض تفکر و نیاز آینده ایران و جهان

💠پرده اول: آسیب شناسی
یک آسیبی حوزه و روحانیت را احاطه کرده آن این است که دستگاه عصبی اش مختل است. نمیخواهد یا نمیتواند بفهمد که کاستی دارد. که امورات مهمی را ندارد. نمیتواند سر رشته داری کند. نمی تواند درد را تشخیص دهد. نمی داند اصلا دردی هست. بعد هم اگر دانست دردی هست و تشخیص داد که این درد چه هست نمیتواند درمانی عرضه کند.
اینکه نمیتواند تشخیص بدهد بخشی اش به دلیل غرور حقانیت است. به دلیل این است که عطشی برای راهبری و هدایت برای دانستن و اشرافی از دانایی ندارد.
علم قرین تواضع است. در حالیکه غرور قرین با جهل است. حوزه امروز امامت نمیتواند بکند چون مرتبت اعلمیت را برای خود احراز نکرده است. چون گمان میکند مرتبت اعلمیت را احراز کرده در حالیکه تکوینا رقم نخورده است. در توهم است.
این توهم روز به روز بر انعزال بیش از پیش حوزه و روحانیت می افزاید.
حوزه و روحانیت بیش از پیش در گرداب غرور حقانیت به واسطه این توهم غرقه گشته و نمی فهمد که در حال غرق شدن است.
حوزه و روحانیت امروز اگر نفهمد که نمی فهمد. اگر تواضع پیشه نکند که نمی فهمد می رود که مبدل به پدربزرگ کفر و آنتی تز انقلاب گردد چرا که به تعبیر عین صاد:
«کفر متحرک به اسلام می رسد، ولی اسلام راکد، پدر بزرگِ کفر است.
سلمان ها در حالی که کافر بودند، حرکتشان آنها را به رسول منتهی کرد و زبیرها در حالی که با رسول بودند، رکودِشان آنها را به کفر پیوند زد.
کفری که با حرکت ما همراه باشد، وحشتی ندارد. وحشت آنجایی است که با رکودها پیوند خورده باشیم.»

💠 پرده دوم: ریشه آسیبها: حیاتی ناهمگن و ناهمگون با عصر انقلاب اسلامی
اما چه شده است که با رکود پیوند خورده ایم؟!
چه شده که قرین غرور و تکبر گشته ایم؟!

پاسخ این است که حیات حوزویان به گونه ای نیست که ایشان را در وضع و هیئت و آرایش رؤیت و روایت دردهایی که بدان گرفتار است قرار بدهد.
حوزوی امروز به سختی میتواند بفهمد که چه چیز نیست و چه چیز لازم بوده و چه چیز غیر لازم؟!
چه چیز خیر من الشرین است؟! و چه چیز احسن الخیرین؟! چه چیزمهم است و چه چیز اهم؟!

به تعبیر دکتر داوری اردکانی:
«جهان توسعه‌نیافته، بسیار حرف می‌زند و شاید زحمت هم می‌کشد و کار هم می‌کند اما کاری که باید را انجام نمی‌دهد.
ریشه توسعه‌نیافتگی، تشخیص ندادن لازم از غیر لازم، مهم از غیر مهم، امروزی از دیروزی، آسان از مشکل، سودمند از مضر و حتی زیبا از زشت است. توسعه‌نیافتگی ناتوانی و نادانی، ناهماهنگی، آشوب در کارها و دوری دست‌ها و زبان‌ها از هم است.»

اگر ایران امروز پیشرفته نیست. به دلیل این است که حوزه دیروز و امروز در وضع و هیئت و آرایش حرکت به سوی پیشرفت خویش را قرار نداده است. امروز و فردای جامعه ایران نتیجه دیروز و امروز حوزه است.

💠 پرده سوم: کالای کمیاب اندیشه و تفکر
اکسیر اعظم و کبریت احمر برای ایران امروز کالای اندیشه و تفکر است.

ما بایستی خود را به مدار و مرتبت رهبری و امامت ایران و جهان برسانیم تا واقعا ارزشمندی این امر را درک کنیم و الا نمیتوانیم شهود عقلی ای که حضرت امام داشته اند و در منشور روحانیت ما را بدان تحذیر میدهد را درک کنیم:

«حوزه ها و روحانیت باید نبض تفکر و نیاز آینده جامعه را همیشه در دست خود داشته باشند و همواره چند قدم جلوتر از حوادث، مهیای عکس‌العمل مناسب باشند. چه بسا شیوه‌های رایج اداره امور مردم در سال‌های آینده تغییر کند و جوامع بشری برای حل مشکلات خود به مسائل جدید اسلام نیاز پیدا کند. علمای بزرگوار اسلام از هم‌اکنون باید برای این موضوع فکری کنند.»
روح‌الله الموسوی الخمینی
3 اسفند 67

0 0 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها