#مشخصات_اسلام

#یادداشت
#مشخصات_اسلام
#مهدی_اعلایی
#یادداشت_46
#جلسه_305

پس از آنکه امام خمینی (رحمت الله علیه) افق های جدیدی را پیش روی مسلمانان، ایرانیان و به خصوص حوزویان قرار داد و پس از او، سلف صالح او امام خامنه ای (حفظه الله) دغدغه تمدن سازی را، در ما رویاند.
اکنون، یکی از دغدغه های جریان حزب الله، حرکت به سمت تحقق تمدن نوین اسلامی است.
اما مسئله ای که در این یادداشت می خواهیم به آن بپردازیم، این است که آیا ما در حوزه، در راستای تحقق تمدن اسلامی فعالیت می کنیم؟ در صورتیکه پاسخ منفی باشد، دیگر اهمیت ندارد به چه چیز ارزشمند دیگری مشغول هستیم؛ مهم آن است که به آنچه باید بدان بپردازیم، اشتغال نداریم.
اینکه تحقق تمدن اسلامی به چه تراث علمی نیاز دارد، موضوع این یادداشت نیست. اما نکته ای که نوعا بدنه حوزه از آن غافل است، اینست که تحقق دین در جامعه نیز، وظیفه حوزه است. اگر دغدغه تمدن سازی داریم و اگر می خواهیم دولت اسلامی و امت اسلامی و … شکل بگیرد، ما به نسلی از طلاب نیاز داریم، که دین را در جامعه محقق کنند. این صحبت به معنای آن نیست که لزوما طلاب وارد مسئولیت های اجرایی بشوند و مسئول فلان سازمان یا نهاد بشوند؛ بلکه آنچه مهم است، وصل کردن زنجیره تراث به صحنه است. باید خود را به صحنه متصل کرد؛ البته واقعی و نه توهمی. چرا که گاهی اوقات ما در توهم اتصال به نیازهای به صحنه به سر می بریم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها