منطق دسته بندی استاد شهید

#يادداشت
#مشخصات_اسلام
#میرزا_علی_کرانی
#يادداشت_59
#جلسه_336

بسم الله الرحمن الرحیم

یکی از نکاتی که ذیل دسته بندی مطالب استاد شهید به ذهن میرسید این بود که منطق این دسته بندی چه می تواند باشد؟

چرا سه دسته ی ویژگی ها، ارزش ها و اصول؟ چرا دسته هایی دیگر نه؟
وجه مایز همین سه دسته نیز به خوبی روشن نیست یا حداقل مخاطب در مواجهه با این سه دسته ی هم عرض به نحو اولی به منطق آن منتقل نمی شود.

البته ایرادی ندارد کسی بگوید من میخواهم اصول، ارزشها و ویژگی های یک دین را بیان کنم و اگر هم بیان کند سودمندی فراوانی را در شناخت دین محل بررسی خود عاید مخاطب کرده است.

اما به نظر میرسد یکی از نکاتی که میتواند در ترویج ماندگار، و سهولت فهم و پذیرش چنین دیدگاه هایی کمک کند روشن بودن منطق حاکم بر مطلب است.

اگر منطق بیان روشن باشد ذهن مخاطب آن را روان تر می یابد و درنتیجه با راحتی بیشتری آن را فهم و هضم می کند و از طرف دیگر باز تولید آن برایش راحتتر است و در نتیجه ماندگاری بیشتری برایش دارد.

به نظر میرسد در موقف کنونی جلسه خوب است تا علاوه بر تلاشی که برای اصل دسته بندی انجام شده، تلاشی برای روشن کردن منطق دسته بندی نیز صورت گیرد.

مثلا یک منطق اولیه می تواند این باشد که 1- یک بار ایدئولوژی اسلامی به مثابه ی یک کل محل بررسی است ( از بیرون ) = ویژگی ها و 2- یک بار گزاره های ایدئولوژیک ( از درون ) محل بررسی قرار میگیرند = اصول و ارزشها

اما اصل مساله ی سهولت در فهم و … از آن منظر مورد توجه است که به نظر میرسد یکی از الزامات ادای حق جامعیت اسلام که در فرمایشات اخیر مقام عظمای ولایت مورد تاکید قرار گرفت همین نوع رسیدگی ها به معارف اساسی اسلامی است تا بتوان در مقام تبلیغ و تبیین این مساله کارآمد تر حاضر شد. امری که میتواند با عنایت به رسالت حلقه، هدف تمرینات باشگاهی این حلقه باشد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها