چند نکته در باب کار

بسم الله الرحمن الرحیم
#یادداشت
#محمد_حسن_زاده
#مشخصات_اسلام
#یادداشت_147
#جلسه_364

✨چند نکته در باب کار

🔹اگر کار را به عنوان مطلق فعالیت و عمل انسان بگیریم، آنگاه میتوانیم بگوییم از نظر اسلام علاوه بر اینکه بی عملی و بی کارگی پذیرفته نیست، مطلق کار و عمل هم پذیرفته نیست بلکه اهداف و نیات از نیز در ارزش کار موثر هستند.

🔹از طرفی قرآن می فرماید «لیس الانسان الا ما سعی» یعنی تمام آنچه که برای انسان می ماند و ارزش شخص انسان را مشخص میکند،‌ تلاش و کوشش های اوست که در چه جهتی بوده و او را به سمت چه مقصودی کشانده است. در واقع اینکه انسان به سمت جه مقصودی سعی و تلاش و فعالیت کرده است تمام زندگی او را تشکیل می دهد و ارزش انسانی به همین مطلب است. این هم موید این مطلب است که هدف و نیت در ارزش کار و فعالیت دخیل است. «انما الاعمال بالنیات»

🔹حتی گفته میشود اینکه این فعالیت او را به نتیجه مراد می رساند یا نیز اهمیتی ندارد؛‌بلکه مهم این است که فرد هدف درستی را اراده و نیت بکند و برای دستیابی به آن هدف اقدام و فعالیت و سعی کند، همین مقدار ارزشمند و مقدس است. همانگونه در که در روایت آمده است «نیة المؤمن خیر من عمله و نیة الکافر شر من عمله»
و «النیه الحسنه تدخل صاحبها الجنه»

🔹حتی ممکن است فرد هدف مقدسی را اراده و نیت کند و برای آن فعلی انجام دهد و سعی و کوشش کند لکن آن چه که در خارج محقق میکند یک چیز بسیار مضر و نا مطلوب باشد. در اینجا نیز هرچند آنچه در خارج محقق شده مبغوض شارع است لکن این فرد به علت حسن فاعلی کار ارزشمندی انجام داده و پاداش میگیرد. این همان مسئله ای ست که در فقه با عنوان انقیاد مطرح میشود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها