مقوله ی اتصال به نخبگان

#یادداشت
#روح_توحید_نفی_عبودیت_غیر_خدا
#توحید_از_دیدگاه_خط_مشی_اجتماعی
#اتصال_به_نخبگان
#ایمان_نیک_گفتار
#یادداشت_14
#جلسه_205

⭕️مقوله ی اتصال به نخبگان

📍جایگاه اتصال به نخبگان برای تحقق عزم و اراده ی اجتماعی کجاست؟

🔵 ثقالت اندیشه ی انقلاب
اگر اندیشه انسانی را سرچشمه ی اصلی همه ی تحولات اجتماعی تلقی کنیم، انقلاب اسلامی نیز به عنوان بزرگترین تحول اجتماعی در قرن بیستم می بایست از اندیشه ای مترقی و نخبگانی تغذیه کرده باشد که ما آن را اندیشه ی حضرت امام می دانیم. این تفکر را باید محصول قرن ها فرهیختگی حوزه های علمیه در طول تاریخ و مجاهدت های نهایی حضرت امام و شاگردانشان برای تولید آن دانست.
با این نگاه ، این طبیعی خواهد بود که ما با یک اندیشه ی سهل و روان و زودیاب مواجه نیستیم، این یک حقیقت ثقیل و پرمولفه است
و هر کس را توان دستیابی به آفاق آن نیست.
برای امتداد این اندیشه و تعلق اراده ها به آن راهی به جز احراز این اندیشه نیست و نخبگان دریچه ی اصلی فهم آن را برای ما هموار می کنند.

🔵 هویت جمعی دانش و سیاست گذاری تولید علم
ما برای انقلاب نیازمند دانش تمدن گرا هستیم. دانش هایی که بتوانند خلأ تئوریک انقلاب را در عرصه های مختلف حیات مردم پر کرده و زندگی اسلامی جدیدی را سامان دهند. با توجه به اینکه دانش هویتی جمعی دارد، زمینه سازی برای اتصال هرچه بیشتر عقول نخبگانی وایجاد ساختارهایی برای بهره برداری از دستاورد گفتگوی اندیشه ی آنان ضروری می شود
اگرچه که دستیابی به دانش به دلیل سنگینی و سردی آن، روند کندی داشته و برای سرعت بیشتر باید از مزیت های نسبی اندیشه استفاده کرد، اما در عین حال نباید از خیزهای دانشی و اقدامات تولید علمی و سهم آنها در شکل گیری عزم و اراده ی عمومی نیز غافل شد. سامان دهی این مقوله هم اندیشه ای می طلبد که تحت عنوان سیاست های تولید علم، مرهون اتصال به نخبگان است.

🔵 شخص محور نبودن حرکت های پایدار اجتماعی
این را باید بپذیریم، یک نخبه اگر قوی ترین اندیشه ها را هم به میدان بیاورد نمی تواند به تنهایی مرجع و ملجأ یک حرکت کلان در عرصه ی جامعه باشد. نخبگان زیادی باید دست به دست هم دهند تا یک سازه ی اجتماعی قدرتمند و پیشران شکل بگیرد.
اهمیت این موضوع برای ضمانت تداوم کار بیشتر نمایان می شود چرا که محوریت یک نفر به عنوان تنها نخبه ی این حرکت اجتماعی، در خوش بینانه ترین حالت به انقطاع آن بعد از وجود آن شخص منجر خواهد شد.
پی بردن به این واقعیت، ضرورت اتصال به نخبگان را نشان می دهد. نخبگان، ستون های فکر و فرهنگ انقلاب اسلامی هستند و بدون اتصال به آنها نمی توان حقیقت انقلاب اسلامی را احراز کرد چه برسد به اجرای آن.

0 0 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها