هویت و اندیشه

#یادداشت
#روح_توحید_نفی_عبودیت_غیر_خدا
#درگیری_شعار_توحید_با_استکبار
#مهدی_خداپرست
#یادداشت_19
#جلسه_221

♦️هویت و اندیشه

▫️بسم الله الرحمن الرحیم
🔸 بحث بسیار مهمی که دیروز در کلاس مطرح شد، موضوع نسبت هویت و اندیشه بود. قبلا جناب استاد در رابطه با اینکه اندیشه یکی از آبشخورهای هویت و بلکه شاید مهمترین آن هاست سخن گفته بوده بودند و از اینکه مقوله های دیگر نیز مانند ایمان و اخلاق و… هم موثر در شکل گیری یک هویت هستند، سخن به میان آمده بود.
🔸اما احساس میشود در نگاه دیگر و دیدن این دو مقوله به عنوان دو راهبرد اصلاح اجتماعی قضاوت مقداری متفاوت میشود و میتوان اینگونه توضیح داد که اقدام و تبلیغ اندیشه محور داشت و یا اقدام و تبلیغ هویت محور را برگزید.
🔸در اینجا تاملات بنده فقط به چند سوال محدود میشود:
▫️در راستای بحث الگوی اصلاح اجتماعی و برای طراحی مسیر کمال جامعه و به تعبیری جامعه پردازی، آیا میتوان گفت دو راهبرد اقدام فرهنگی(که شامل عناصری از جنس هویتی و یا گفتمان سازی است) و یا اقدام تربیتی(که شامل عناصری مثلا از جنس شخصیتی و اندیشه ای است) را برای انتخاب پیش رو داریم؟
▫️اصلا میشود یکی را بر دیگری اولویت بخشید و دیگری را کمرنگ نمود؟
▫️آیا میشود گفت اقدام فرهنگی و هویتی برای اعتلای عمومی جامعه و کار تربیتی و اندیشه ای برای اعتلای خواص و نخبگان است؟
▫️اساسا آیا اینطور است که هویت یک معنای اجتماعی دارد و در لایه فرهنگ تعریف میشود و اقدام اندیشه ای نیز معنای کار فرد به فرد داشته و در لایه تربیت تعریف می شود؟
▫️نسبت میان شخصیت و هویت چگونه است؟ آیا هویت صرفا اجتماعی شده همان شخصیت است و یا اساسا از مولفه های دیگری نیز تغذیه میکند؟ اگر فرض بگیریم که هویت در ساخت شخصیت و شخصیت در ساخت هویت تاثیر گذار است و در واقع این دو تاثیر و تاثر متقابل دارند، نقطه شروع این چرخه از کدام است؟ در فرآیند اصلاح اجتماعی کدام یک اولویت و کدامیک اولیت دارند؟
▫️در مورد خود هویت؛ اینکه میگوییم گفتمان هویت، یعنی چه؟ یعنی خود مقوله هویت مندی و دارای هویت بودن باید گفتمان شود؟ یا اینکه منظور گفتمان کردن مفاد آن است؟ یا هردو؟

0 0 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها