آیا دعوای مستکبر و مستضعف دعوای بالاصاله است؟
بسم الله الرحمن الرحیم
#یادداشت
#روح_توحید_نفی_عبودیت_غیر_خدا
#محمد_حسن_زاده
#یادداشت_68
#جلسه_225
#ایده
🔰🔰آیا دعوای مستکبر و مستضعف دعوای بالاصاله است؟
2- دقت در معنای مستکبر و مستضعف:
مستکبر را به معنای کسی که در مقابل پذیرش حق سرکشی میکند و خود را از حق برتر میبیند، معنا میکنند. این فرد در مقابل حق قیام میکند و مردم را با قدرت و ستم تحت سلطه ی خود وارد میکند. لذا مردم را از حق و حیات طیبه دور میکند. در این فضا، به آن مردمی که تحت قدرت این مستکبر، مظلومانه از سعادت جا می مانند مستضعف گفته میشود.
به کمک این معنای لغوی، میتوان گفت نبرد واقعی جبهه ی حق و جبهه باطل، همان نبرد مستکبرین و موحدین است. در واقع کسانی که در مقابل دین الهی قیام میکنند و به مبارزه با او برمیخیزند همان مستکبرین هستند که منافعشان در خطر است.
لکن باز این سوال باقی می ماند که عطف مستکبرین به کاخ نشین ها و ثروتمندان و عطف مستضعفین به کوخ نشینان و پا برهنگان نشان می دهد که منظور امام بزرگوار در این مطلب خلاصه نمی شود.
3- جمع دو ایده:
شاید بتوان ایده یک و دو را جمع کرد. به این رفتارهایی از خود بروز میدهند که تقویت جبهه ی باطل است و در آن جبهه قرار میگیرند. در مقابل عموم محرومین و ستم دیدگان به خاطر خصع کرد. به این نحو که دعوای اصلی بین موحدین و مستکبرین است. لکن عموم ثروتمندان به خاطر خصوصیات خاص زندگی مادی و استفاده ی بیش از حد از نعمت های دنیا (در حالی که بسیاری از مردم در محرومیت به سر میبرند) در کنش های اجتماعی رفتارهایی از خود بروز میدهند که تقویت جبهه ی باطل است و در آن جبهه قرار میگیرند. در مقابل عموم محرومین و ستم دیدگان به خاطر خصوصیات محرومیت و استضعاف، روحیه مقابله با ظلم و عدالتخواهی را در درون خود زنده نگاه داشته اند و به دنبال حقیقت و حیات طیبه هستند وفطرتشان بیدار تر است. لذا در کنش های اجتماعی در جبهه حق قرار می گیرند.
4- …….نحو که دعوای اصلی بین موحدین و مستکبرین است. لکن عموم ثروتمندان به خاطر خصوصیات خاص زندگی مادی و استفاده ی بیش از حد از نعمت های دنیا (در حالی که بسیاری از مردم در محرومیت به سر میبرند) در کنش های اجتماعی رفتارهایی از خود بروز میدهند که تقویت جبهه ی باطل است و در آن جبهه قرار میگیرند. در مقابل عموم محرومین و ستم دیدگان به خاطر خصع کرد. به این نحو که دعوای اصلی بین موحدین و مستکبرین است. لکن عموم ثروتمندان به خاطر خصوصیات خاص زندگی مادی و استفاده ی بیش از حد از نعمت های دنیا (در حالی که بسیاری از مردم در محرومیت به سر میبرند) در کنش های اجتماعی رفتارهایی از خود بروز میدهند که تقویت جبهه ی باطل است و در آن جبهه قرار میگیرند. در مقابل عموم محرومین و ستم دیدگان به خاطر خصوصیات محرومیت و استضعاف، روحیه مقابله با ظلم و عدالتخواهی را در درون خود زنده نگاه داشته اند و به دنبال حقیقت و حیات طیبه هستند وفطرتشان بیدار تر است. لذا در کنش های اجتماعی در جبهه حق قرار می گیرند.
4- …………..ا