غرب ستیزی، رویکردی راهبردی برای تشکیل هویت اسلامی در راستای تولید علوم انسانی

#یادداشت
#روح_توحید_نفی_عبودیت_غیر_خدا
#علوم_انسانی
#غرب_ستیزی
#راهبرد
#محمد_هادی_جوهری
#یادداشت_51
#جلسه_225

🔺غرب ستیزی، رویکردی راهبردی برای تشکیل هویت اسلامی در راستای تولید علوم انسانی🔺

در فضای تولید علم دینی، مواجه های مختلفی با علوم انسانی غربی می شود. اما مسئله این است که در فضای تحول علوم انسانی کدام راهبرد برای تحول مناسب تر می باشد؟
شاید بتوان این گونه ادعا کرد که راهبرد غرب ستیزی در فضای تولید علوم انسانی اسلامی نتیجه بخش تر می باشد. چرا که اساسا مشکل اصلی جامعه نخبگانی در مواجه با علوم انسانی غربی، بی هویتی و بی شخصیتی نسبت به تراث دینی و مذهبی خویش هست. و برای مقابله با این بی هویتی باید ابتدا هژمونی و سیطره تمدن و علوم انسانی غربی برای جامعه نخبگانی شکسته شود تا بتوان با هویتی غنی از جنس اسلامی، به تولید علوم انسانی اسلامی پرداخت.
اما این نکته را نباید فراموش کرد که راهبرد غیر از مبنای ما در تولید علم دینی می باشد. شاید در مبنا ما به رویکرد غرب ستیزی تمایل نداشته باشیم اما در راهبرد به خاطر شرایط موجود و هژمونی سنگین علوم انسانی غربی مجبور به رویکرد غرب ستیزی شده باشیم.
لذا تفاوت بین مبنای نگاه به علوم انسانی غربی و راهبرد برای تولید علم دینی در مقابله با علوم انسانی غربی می تواند ارزشمند باشد و این یک ضعف تلقی نشود. و حقیر رویکرد استاد فلاح را در جریان حلقه اندیشه کلامی این گونه فهم کرده ام. فلذا ایجاد یک هویت غنی اسلامی در مواجهه با تراث دینی و مذهبی برای تولید علوم انسانی اسلامی از وظایف خطیر حلقه اندیشه کلامی می باشد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها