امامت امت یعنی چه ؟
#یادداشت
#مشخصات_اسلام
#امامت_امت
#مردم_سالاری
#محمد_هادی_جوهری
#یادداشت_66
#جلسه_262
امامت امت یعنی چه ؟
دو تقریر و خوانش برای امامت امت می توان داشت. و باید دید کدام یک از این دو تقریر و خوانش مراد حضرت امام بوده است.
تقریر اول : یکبار امت را به معنای امم و مردم کل جهان می بینیم و امامت امت یعنی این که مردم ایران به عنوان امام و الگوی این امم قرار گرفته اند و قرار است هدایت و سر رشته داری این امت ها را بر دست بگیرند.
تقریر دوم : خوانش دوم این است که مراد از امت همان امت ایران و مردم ایران می باشد. و معنای از امامت امت یعنی امامت و رهبری مردم و امت ایران بر خود.
اساسا تقریر دوم با مسئله مردم سالاری و مقام مردم ارتباط وثیقی دارد و شاید بتوان ادعا کرد که اساسا تقریر و خوانش دوم است که یک حرف و سخن ویژه و نو می باشد .چرا که این مسئله که هر گروهی در میان گروه های دیگر پیشتاز و جلو دار باشد اساسا تبدیل به امام و راهبر آن ها می شود. و این نکته خاص و جدیدی نمی باشد. و لذا ملت و امت ایران به سبب جلو داری در قیام مردمی و حرکت مردمی، امام امم می باشد.
اما حال سوال اصلی ما مطرح می شود و این است که اساسا در این خوانش امامت یعنی چه ؟ این که یک مردم و امتی بر خود امام می شوند و خودشان سر رشته داری امور جامعه خویش را بر عهده می گیرند یعنی چه ؟ جنس این امامت از جنس همان امامت امام معصوم است ؟ نسبت امامت امت با امامت امام جامعه ( ولی فقیه ) چیست ؟ و …
این ها سوالاتی است که در باب مسئله امامت امت مطرح می باشد.